Цього разу ми розповімо, як готувати звичайну перлову кашу, але не просто кашу, а смачну золотисту перловку з овочами. Багато хто, ігнорує перловку, одних лякає багато часу на приготування, а інших її репутація їжі для бідняків і асоціація з позбавленою смаку армійської їжею. Однак, якщо знати, як все робити правильно, буде неймовірно смачно.

Читайте Знай в Google News!

В першу чергу, потрібно пам'ятати, що перлова крупа дуже корисна для людського організму. Багато клітковини і вітамінів ставить її на один п'єдестал разом з гречкою — каша дуже ситна.

Перловка, скріншот: YouTube
Перловка, скріншот: YouTube

Інгредієнт:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

-200 г перлової крупи;

-2 солодких перця;

-2 цибулини;

-1 морква;

-2 зубчики часнику;

- сіль і прянощі за смаком.

Приготування:

Промий перлову крупу, а потім розсип її на широкій плоскій поверхні, щоб вона підсохла. Можеш використовувати для цього деко. Помий овочі, очисти від шкірки і насіння перець розріж на скибочки і відправ запікатися в розігріту до 180 градусів духовку. Поклади перці на пергаментний папір.

Можеш полити зверху зовсім небагато оливковою олією і посипати прянощами. Досить буде 20-30 хвилин. Розігрій на сковороді олію і всип туди просушену перлову крупу. Тепер потрібно її прожарювати, поки не з'явиться карамельний колір і злегка горіховий запах. Обов'язково помішуй в процесі.

Перловка, скріншот: YouTube
Перловка, скріншот: YouTube

Пересип підсмажену перловку зі сковороди, тому що в ній ми зараз будемо робити зажарку. Обсмаж спочатку в маслі дрібно нарізану цибулю, потім додай моркву. Після цього всип до зажарки перловку, влий на сковороду 2 склянки гарячої води, додай солі і накрий кришкою. Можеш лопаткою допомогти крупі розподілитися більш рівномірно. Варити потрібно на повільному вогні приблизно 30 хвилин. Якщо води виявиться замало, можеш долити ще трохи.

Коли перловка буде готова, додай до неї очищений від шкірки печений перець. Бажано нарізати його кубиками. Подавати потрібно зі свіжою зеленню. При бажанні можна додати в тарілку трохи сметани.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, оладки з кабачків з сиром і часником: чудове поєднання простих продуктів в швидкому рецепті.

Як повідомляв Знай.uа, ваші рідні не зможуть відірватися від цієї смакоти: швидкий рецепт закуски з баклажанів.

Знай.uа писав, несподіваний рецепт ароматного хліба від судді "МастерШеф" Литвинової: за вуха не відтягнеш.