Гороховий суп подобається багатьом родинам. Але з ним є одна проблема: готувати його не дуже швидко. Окрім того, треба замочити горох на ніч — що не дає змоги спонтанно приготувати цю страву. Однак якщо знати деякі хитрощі, ці проблеми можна обійти.

Читайте Знай в Google News!

Знай.ua пропонує поради по приготуванню горохового супа і один з варіантів рецепту на основі матеріалу ресурсу "Так просто!"

Хитрість з варкою гороху без замочування полягає в тому, що через 7 хвилин після того, як вода закипить, потрібно додати в каструлю 100 мл холодної води і кип'ятити воду з горохом ще 7 хвилин до тих пір, поки горох не розм'якне. Якщо горох недостатньо розварився, повтори процедуру.

Однак якщо обставини дозволяють, горох все ж краще замочити на ніч чи хоча б на декілька годин.

Популярні новини зараз

У Києві дівчину захопили в заручниці у власній квартирі - копи примчали за секунди

Тарзана на яблуню, Бузову — в символи 2020 року: найкращі анекдоти про знаменитостей на 29 листопада

Біллі Айліш розповіла, як взяла у рот у 15 років: "Помістився повністю"

Тіна Кароль вперше розповіла про своє щастя: "Моя відповідь на питання"

Показати ще

Інгредієнти

500 г свинячих ребер

300 г копченостей

200 г гороху

1 морква

1 ріпчаста цибуля

4 картоплини

лавровий лист

запашний перець

сіль за смаком

перець за смаком

Приготування

Покладіть ребра в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.

Коли вода закипить, зніміть піну і додайте в бульйон горох. Потім додайте лавровий лист і пару горошин перцю. Варити протягом години з моменту закипання води.

Почистьте цибулю, моркву і картоплю.

Поріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю і моркву на соняшниковій олії 2-3 хвилини.

Наріжте картоплю кубиками і киньте в суп, через 5 хвилин додайте цибулю з морквою і копченості. Посолити і поперчити суп до смаку і вари його ще 15 хвилин. Готово.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, оладки з кабачків з сиром і часником: чудове поєднання простих продуктів в швидкому рецепті.

Знай.uа писав, несподіваний рецепт ароматного хліба від судді "МастерШеф" Литвинової: за вуха не відтягнеш.