В'ялені помідори - закуска родом із Середземномор'я. Строго кажучи, приготувати їх в домашніх умовах в наших широтах неможливо - сонце не те. Але господині успішно роблять в своїх духовках, електросушарках і мікрохвильовках сухі і запечені в'ялені помідори.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСмачним рецептом поділились в мережі.
В'ялені помідори
Інгредієнти⠀
✔️3 кг сливовидних томатів
✔️6 чайних ложок цукру
✔️3 чайні ложки солі
✔️3 чайні ложки сушених італійських або прованських трав
✔️масло оливкове (можна і звичайне рослинне) - 300 мл.
Приготування
⠀
Помідори миємо, добре обсушуємо рушником, розрізаємо навпіл і виймаємо всю серцевину.
⠀
Половинки помідорів викладаємо на деко, застелене пергаментом (з цієї кількості помідорів виходить 2 дека).
⠀
Готуємо посипання, змішавши сіль, цукор, трави. Розподіляємо його по помідорах. І відправляємо томати в холодну духовку.
⠀
Спочатку включаємо духовку на 150 градусів, через 15-20 хвилин зменшуємо до 100 градусів. І в'ялимо 6-7 годин.
⠀
Час залежить від потужності вашої духовки. Дивіться за станом томатів: вони повинні залишатися м'якими, але на вигляд зовсім плоскими.
⠀
ВАЖЛИВО! ️ духовка повинна залишатися трохи відчиненою. Можна, наприклад, вставити ложку між дверцятами і духовкою - через невелику щілинку виходитиме пара.
⠀
Після того, як томати зав'ялились, викладаємо їх в банки та заливаємо гарячою, але не кип'яченою олією.
⠀
Щоб томати добре зберігалися, баночки потрібно простерилізувати. На дно каструлі кладемо серветку або рушник, ставимо банки (вже з томатами і олією), накриваємо кришками, але не закручуємо їх.
⠀
Наливаємо воду приблизно до середини банок, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кип'ятимо близько 10 хвилин.
Дістаємо банки, закриваємо щільно кришками, перевертаємо кришкою вниз і прибираємо на зберігання в темне місце.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ваші рідні не зможуть відірватися від цієї смакоти: швидкий рецепт закуски з баклажанів.
Як повідомляв портал Знай.ua, заготовки помідорів на зиму без консервації, для борщу, салатів і соусів.
Також Знай.ua писав про рецепт золотистої перловки з овочами