Борщ є улюбленою традиційною стравою всіх українців. Заправка для борщу зазвичай готується восени, поки в льохах і на ринках ще залишилися свіжі овочі з городу. Ви зможете відкрити банку в будь-який час і приготувати смачний ароматний борщ.

Читайте Знай в Google News!

Заправка для борщу на зиму

Буряк - 2 шт.

Томат - 6 шт.

Болгарський перець - 2 шт.

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Показати ще

Морква - 2 шт.

Ріпчаста цибуля - 2 шт.

Часник - 3 шт.

Кріп - 10 гілочок.

Соняшникова олія - 100-150 мл.

Оцет (9%) - 3 ст. л.

Цукор - 1 ст. л.

Сіль - 1 ст. л.

борщ, фото Pxhere
борщ, фото Pxhere

Моркву і буряк натерти на тертці, часник дрібно порубати, цибулю дрібно нарізати, перець нарізати середнім кубиком. Часник і цибулю покласти в каструлю з товстим дном, тушкувати 4 хвилини, додати моркву і тушкувати ще 3 хвилини, потім покласти перець, буряк.

Натерти томат на тертці, поки в руках не залишиться шкірка - її можна викинути. Томатну масу додати до інших овочів, додати сіль і цукор і тушкувати 30 хвилин.

Дрібно нарізати до овочів кріп і влити оцет. Гасити ще 5 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, рецепт шаруватого салату "Мімоза" і невеликий лайфхак для бажаючих, приготує кожен.

Як повідомляв портал Знай.uа, голубці для ледачих без рису: оригінальна страва вразить сім'ю і гостей.

Також портал Знай.uа писав про рум'яний рулет до чаю: рецепт смачної закуски зробить будь-який вечір незабутнім.