Більшість з нас в ніжному віці, влітку їздили до бабусі в село. Пам'ятаєте її дивовижні супчики за стародавніми рецептами, які передавалися з покоління в покоління? За допомогою простого рецепта, який ми пропонуємо вам сьогодні, можна "освіжити переказ" і відродити в пам'яті смак дитинства. Це-курячий суп "Затірка, він же борошняний суп. Назва страви походить від дієслова "терти", "затирати" — він робиться з локшиною ручного приготування. Про походження такого супу навіть казка існує. Переказувати ми її не будемо. Краще скажемо, що з простих і бюджетних інгредієнтів виходить блюдо, на заздрість будь-якого ресторану з етнічним ухилом. Ще б пак-куди там всяким шеф-кухарям змагатися з нашими бабусями? Але досить швидко, приступимо до готування.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися- Стегна курячі 2 шт
- Вода 1,5-2 л
- Сіль 1 ст. л
- Яйця 2 шт
- Борошно 150 г
- Щіпка солі
- Картопля 200 г
- Цибуля 120 г
- Морква 130 г
- Зелень 4 гілочки
Стегна промийте і залийте холодною водою. Додайте сіль і варіть до готовності.
Картопля крупно поріжте. Лук наріжте півкільцями і моркву натріть на крупній тертці.
Для тіста до яєць додайте дрібку солі і перемішайте. Далі додаючи потихеньку борошно перетріть масу в крихту. Потроху підсипаючи борошна, розтирайте яйця. Потім перекладіть тісто в сито і просійте надлишки борошна.
До цього моменту курка вже готова, можна її виймати. Додайте картоплю, закрийте кришкою і варіть 5 хв.
Обсмажте цибулю і моркву. Додайте в бульйон.
Слідом кладіть затирушки і розмішайте, варіть на середньому вогні хвилин 5. Коли закипить, додайте зелень.
Далі розбийте яйце, додайте до нього трохи бульйону, розмішайте і вилийте в суп. Ще раз гарненько перемішайте і супчик готовий.
Приємного апетиту!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, ваші рідні не зможуть відірватися від цієї смакоти: швидкий рецепт закуски з баклажанів.
Як повідомляв портал Знай.ua, заготовки помідорів на зиму без консервації, для борщу, салатів і соусів.
Також Знай.ua публікував рецепт золотистої перловки з овочами