Восени, коли з городів вже практично зібрано урожай, часто на грядках залишаються зелені і бурі помідори. Їх можна, звісно, залишити дозрівати, а можна приготувати смачну закуску. Хто хоч раз пробував зелені помідори по-грузинськи, той знає наскільки це смачно.

Читайте Знай в Google News!

Простим, але неймовірно смачним рецептом поділився сайт "Passerovka".

Інгредієнти:

  • Зелені помідори - 1 кг
  • Селера - 1 великий пучок
  • Гіркий перець - 50 г
  • Часник - 70 г
  • Вода - 1 л
  • Солі - 2 ст. л.

Консервовані зелені помідори, фото: кадр з відео
Консервовані зелені помідори, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Консервовані зелені помідори, фото: кадр з відео
Консервовані зелені помідори, фото: кадр з відео

Приготування:

Помідори помити і надрізати навхрест, але не до кінця. Для приготування начинки дрібно нарізати листя селери, часник і гіркий перець. Добре перемішати. Якщо ви не любите дуже гострі закуски – попередньо видаліть насіння і наріжте перець великими шматочками. Можна все подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку.

Надрізані помідори заповніть начинкою, на один помідор піде приблизно 1 столова ложка гострої начинки.

Маринад: відміряйте воду, додайте сіль і доведіть рідину до кипіння.

Підготовлені зелені помідори покласти в місткість і залити кип'яченою підсоленою водою. Встановіть легкий гніт, повністю охолодіть помідори і помістіть в темне прохолодне місце.

Невеликі за розміром помідори будуть готові вже через 6-7 днів, більшим знадобиться днів 10. Квашені помідори виходять неймовірно смачними, пряними і настільки ароматними, що неможливо встояти!

Консервовані зелені помідори, фото: кадр з відео
Консервовані зелені помідори, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь