Сита людина цілком ймовірно має гарний настрій і світлі думки, а свіжоприготована і домашня їжа дозволяють щастя помножитися вдвічі. Тому зараз буде розказано рецепт національної української страви-вареників з сиром, розміром з пироги.

Читайте Знай в Google News!

Від вареників з сиром на пару не зможе відмовитися жоден з членів сім'ї, а якщо ліпити їх не хочеться — завжди можна приготувати ледачі вареники на швидку руку. Вони будуть готові вже через півгодини. А для приготування вам знадобляться 400 грам борошна, 250 г сиру і 250 мілілітрів кефіру. Також два яйця, п'ять грам ванільного цукру, половина чайної ложки соди, щіпка солі і 3 ст.л. цукру.

Приготування починається з просіювання борошна і додавання кефіру кімнатної температури, його краще брати жирний. Тісто слід посолити і додати соду з одним жовтком, після чого замісити еластичне тісто. Краще буде, якщо воно буде злегка липнути до рук, ніж заб'ється борошном.

Вареники на пару, скріншот: Youtube
Вареники на пару, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Сир змішується з цукром, жовтком і ванільним цукром. Якщо сир почне розвалюватися, можна додати одну столову ложку манної крупи в начинку і залишити на 10 хвилин. Приготування відбувається на паровій бані, каструля наповнюється водою на 1/3 і ставиться на великий вогонь. Вода обов'язково повинна кипіти під час готування вареників.

Робоча поверхня повинна бути присипана борошном, а тісто згодом слід розкачати ковбаскою і поділити його на 12 частин, які теж потрібно буде розкачати. Кожен вареник начиняється сиром по 1 столовій ложці, краї гарненько заліплюються.

Ємність, в якій будуть готуватися вареники, змащується рослинним маслом, і щоб вони в результаті не злиплися, їх слід укласти одним шаром. Варіння займає 5-7 хвилин під закритою кришкою, потім їх потрібно перекласти в глибоку миску з вершковим маслом.

Свіжий домашній сир допомагає пишним вареникам на пару стати смачніше, а тісто прекрасно поєднується також з картопляною і вишневою начинкою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, рецепт балабушок з часниковою заправкою родом з дитинства: ідеальне доповнення до борщу, як бабуся готувала.

Як повідомляв "Знай.ua", Полякова з донькою поділилися рецептом "приворотного зілля" на Хелловін: ніхто не встоїть.

Знай.ua писав, простий рецепт головної закуски на столі: засолка оселедця з овочами в банку.