Холодець у багатьох українських сім'ях став фактично обов'язковою стравою на святковому столі. І ведеться так з давніх-давен.

Читайте Знай в Google News!

Проте на приготування однієї з найдавніших страв йде чимало часу і мороки. Редакція "Зі смаком" запропонувала швидкий спосіб приготування холодцю з курки, який не поступається смаком оригінальній страві, приготовленій за класичним рецептом.

Холодець з курки, фото: кадр з відео
Холодець з курки, фото: кадр з відео

Холодець з курки, фото: кадр з відео
Холодець з курки, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Інгредієнти:

  • Куряче стегно - 1 шт.
  • Желатин - 20 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 0,5 шт.
  • Чорний перець (горошком) - на свій смак
  • Лавровий лист - на свій смак
  • Сіль - на свій смак
  • Часник - 4-5 зуб.

Приготування:

Куряче стегно залийте 1 л води у каструлі та доведіть до кипіння. За цей час великими кубиками наріжте цибулю і моркву, а 2-3 зубчики часнику розріжте навпіл. Коли закипить м'ясо, зніміть піну і покладіть у воду овочі і спеції. Накрийте каструлю кришкою і варіть м'ясо на повільному вогні близько 30 хвилин.

Холодець з курки, фото: кадр з відео
Холодець з курки, фото: кадр з відео

Тепер желатин насипте в 0,5 склянки холодної води і залиште його розбухати. Коли м'ясо довариться, дістаньте його і остудіть. Зі стегна приберіть кістки, а саме м'ясо розділіть на волокна.

Готовий бульйон процідіть і перелийте назад в каструлю разом з замоченим желатином. Поставте його ще раз на вогонь і нагрівайте, помішуючи, до розчинення желатину. Додайте сіль на ваш смак.

Втисніть у бульйон 2 зубчики часнику. М'ясо розкладіть по тарілках і залийте бульйоном. Почекайте, поки він остигне, а потім поставте його в холодильник до застигання. Готовим такий холодець буде іже через годину-півтори.

Подавати до столу курячий холодець можна у тих же тарілках, або перекласти у плоскі, перевернувши його догори дном. Прикрасіть страву зеленню, ідеально підійде гілочка ароматної свіжої петрушки.

Холодець з курки, фото: кадр з відео
Холодець з курки, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка. Морква є дуже корисним коренеплодом, в якому міститься велика кількість необхідних речовин.