Холодець у багатьох українських сім'ях став фактично обов'язковою стравою на святковому столі. І ведеться так з давніх-давен.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Проте на приготування однієї з найдавніших страв йде чимало часу і мороки. Редакція "
Інгредієнти:
- Куряче стегно - 1 шт.
- Желатин - 20 г
- Морква - 1 шт.
- Цибуля - 0,5 шт.
- Чорний перець (горошком) - на свій смак
- Лавровий лист - на свій смак
- Сіль - на свій смак
- Часник - 4-5 зуб.
Приготування:
Куряче стегно залийте 1 л води у каструлі та доведіть до кипіння. За цей час великими кубиками наріжте цибулю і моркву, а 2-3 зубчики часнику розріжте навпіл. Коли закипить м'ясо, зніміть піну і покладіть у воду овочі і спеції. Накрийте каструлю кришкою і варіть м'ясо на повільному вогні близько 30 хвилин.
Тепер желатин насипте в 0,5 склянки холодної води і залиште його розбухати. Коли м'ясо довариться, дістаньте його і остудіть. Зі стегна приберіть кістки, а саме м'ясо розділіть на волокна.
Готовий бульйон процідіть і перелийте назад в каструлю разом з замоченим желатином. Поставте його ще раз на вогонь і нагрівайте, помішуючи, до розчинення желатину. Додайте сіль на ваш смак.
Втисніть у бульйон 2 зубчики часнику. М'ясо розкладіть по тарілках і залийте бульйоном. Почекайте, поки він остигне, а потім поставте його в холодильник до застигання. Готовим такий холодець буде іже через годину-півтори.
Подавати до столу курячий холодець можна у тих же тарілках, або перекласти у плоскі, перевернувши його догори дном. Прикрасіть страву зеленню, ідеально підійде гілочка ароматної свіжої петрушки.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,