Глінтвейн, гарячий сидр, грог, ромовий шоколад і пунш - ці осінні напої об'єднує не факт присутності алкоголю, а вміст прянощів або ароматних трав.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Рецептами зігрівальних осінніх напоїв поділився телеграм-канал "Chop-Chop".
Глінтвейн
Для класичного глінтвейну знадобиться червоне сухе вино, мускатний горіх, 6-7 бутонів гвоздики, 1 ст. л цукру. Краще не варити глінтвейн в алюмінієвому посуді.
Гарячий сидр
Знадобиться 1 літр яблучного сидру, сік 3 апельсинів, 6-7 бутонів гвоздики, 2 лаврових листочки, 1 порізаний часточками апельсин, 1 ст. л меду. Готовий напій процідіть через марлю і розлийте у високі бокали.
Пунш
У керамічному посуді розігрійте сік 6 лимонів, 100 мл цукрового сиропу (цукор розвести у воді), 1 ложку тертого імбиру. Додайте 0,5 л рому, 350 мл коньяку, 300 мл вишневої настоянки, 0,7 л гарячої води.
Грог
Для приготування грогу за класичним рецептом потрібно 1-2 стакани води, 1-2 стакани горілки, 200-250 г цукру, чай. Цей напій виходить дуже міцним!
Ромовий гарячий шоколад
Для його приготування потрібно 25 мл рому і 125 мл гарячого свіжозвареного какао - змішати у склянці. Зверху напій прикрасити збитими вершками і тертим шоколадом.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо, як приготувати
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,