Глінтвейн, гарячий сидр, грог, ромовий шоколад і пунш - ці осінні напої об'єднує не факт присутності алкоголю, а вміст прянощів або ароматних трав.

Читайте Знай в Google News!

Рецептами зігрівальних осінніх напоїв поділився телеграм-канал "Chop-Chop".

Глінтвейн, фото: кадр з відео
Глінтвейн, фото: кадр з відео

Глінтвейн

Для класичного глінтвейну знадобиться червоне сухе вино, мускатний горіх, 6-7 бутонів гвоздики, 1 ст. л цукру. Краще не варити глінтвейн в алюмінієвому посуді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Гарячий сидр

Знадобиться 1 літр яблучного сидру, сік 3 апельсинів, 6-7 бутонів гвоздики, 2 лаврових листочки, 1 порізаний часточками апельсин, 1 ст. л меду. Готовий напій процідіть через марлю і розлийте у високі бокали.

Пунш

У керамічному посуді розігрійте сік 6 лимонів, 100 мл цукрового сиропу (цукор розвести у воді), 1 ложку тертого імбиру. Додайте 0,5 л рому, 350 мл коньяку, 300 мл вишневої настоянки, 0,7 л гарячої води.

Пунш, фото: кадр з відео
Пунш, фото: кадр з відео

Грог

Для приготування грогу за класичним рецептом потрібно 1-2 стакани води, 1-2 стакани горілки, 200-250 г цукру, чай. Цей напій виходить дуже міцним!

Ромовий гарячий шоколад

Для його приготування потрібно 25 мл рому і 125 мл гарячого свіжозвареного какао - змішати у склянці. Зверху напій прикрасити збитими вершками і тертим шоколадом.

Глінтвейн, фото: кадр з відео
Глінтвейн, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь