У перловці міститься велика кількість поживних речовин, необхідних організму для повноцінного функціонування. Регулярне вживання каші з перлової крупи допомагає підтримувати красу шкіри і навіть знизити вагу.

Читайте Знай в Google News

Харчо з перловкою

Інгредієнти:

  • Яловичина - 300 г
  • Перлова крупа - 0,5 склянки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Селера - 50 грамів
  • Морквина - 1 шт.
  • Картопля - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Ткемалі - 1 ст. ложка
  • Огірки-2-3 шт.
  • Спеції - на свій смак

Приготування:

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Варимо бульйон. У бульйон додайте лаврушку, цибулю. Поріжте селеру, моркву, картоплю, додайте в бульйон. Через 20 хвилин додаємо часник подрібнений і перловку, попередньо злив воду. На маленькому вогні нехай все вариться близько години.

Цибулю обсмажуємо в олії, додаємо ткемалі. Тремо огірки та тертці і теж додаємо до засмажки. А також кілька ложок води. Заправку додаємо в суп, даємо ще поваритися протягом 10 хв. Готове харчо з перловкою подаємо з зеленню, і за бажанням - зі сметаною.

Суп з перловки, фото: кадр з відео
Суп з перловки, фото: кадр з відео

Плов з перловки з м'ясом

Інгредієнти:

  • Яловичина м'якоть - 500 г
  • Перловка — 1 стакан
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Паста томатна - 1 ст. ложка
  • Перець гострий стручковий - 1 шт.
  • Часник головка - 1 шт.
  • Масло рослинне - 70 мл.
  • Зіра - 1 ч. ложка
  • Барбарис - 1 ст. ложка
  • Паприка мелена - 1 ч. ложка
  • Сіль - на свій смак

Приготування:

М'ясо очищаємо від жилок і плівочок, промиваємо і нарізаємо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, моркву ріжемо брусками. У казан наливаємо масло і добре його нагріваємо.

Викладаємо нарізане м'ясо і смажимо до рум'яної скоринки, потім додаємо цибулю і продовжуємо смажити. Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо моркву і смажимо її до м'якості. Тепер додаємо зіру і томатну пасту, перемішуємо все, смажимо кілька хвилин.

Потім додаємо паприку і барбарис, кладемо в казан гострий перчик і очищену від лушпиння головку часнику. Наливаємо в казан гарячу воду так, щоб вона підіймалася над м'ясом приблизно на 1,5-2 сантиметри. Коли рідина закипить, солимо її, накриваємо казан кришкою і тушкуємо все 40 хвилин.

Перлову крупу добре промиваємо і викладаємо на рушник, щоб вона обсохла. Кладемо перловку на нагріту сковороду і обсмажуємо її пару хвилин без додавання масла, поки вона не дасть приємний горіховий аромат. Опісля викладаємо її в казан, рівномірно розподіляємо і заливаємо окропом, він повинен підніматися нам крупою на 2 сантиметри.

Коли рідина закипить, робимо найменший вогонь, прикриваємо казан кришкою і готуємо плов протягом 40-45 хв. Коли крупа розвариться, а рідина повністю випарується, знімаємо плов з вогню і перемішуємо його.

Плов з перловки, фото: кадр з відео
Плов з перловки, фото: кадр з відео

Перловка з грибами в горщику

Інгредієнти:

  • Перлова крупа - 1 стакан
  • Печериці - 150 г
  • Сіль - на свій смак
  • Олія рослинна - на свій смак
  • Вода - на свій смак

Приготування:

Перлову крупу ретельно промиваємо. Потім злегка обсмажуємо на рослинній олії, щоб перловка трохи підрум'янилася. Нарізаємо печериці і додаємо їх в сковороду до перловки. Продовжуємо смажити протягом 6-8 хвилин.

Викладаємо обсмажену перловку з печерицями в горщик і заливаємо окропом, щоб вода була на 2 пальці вище рівня перловки. Солимо і додаємо лавровий лист. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку запікатись при температурі 200-220 градусів до закипання, потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і залишаємо на 60-80 хвилин. Перловка повинна стати м'якою і увібрати в себе всю рідину.

Перловка з грибами, фото: кадр з відео
Перловка з грибами, фото: кадр з відео

Перлова каша з м'ясом, грибами і овочами

Інгредієнти:

  • Перлова крупа — 1,5 склянки
  • Яловичина - 400 г
  • Печериці-200 г
  • Зелений горошок-100 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль, перець, спеції - на смак
  • Рослинна олія - для смаження

Приготування:

Перлову крупу промити і замочити у великій кількості води на ніч. Вранці воду злити, ще раз промити і відварити перловку до готовності в підсоленій воді. Коли перловка буде готова, воду злити і укутати каструлю ковдрою.

М'ясо порізати на порційні шматки і обсмажити на рослинній олії. Посолити, поперчити, додати спеції на свій смак. Додати воду і тушкувати до готовності приблизно 40 хвилин.

Гриби промити, порізати на 4 частини і додати до м'яса. Тушкувати 10-15 хвилин. Моркву нарізати соломкою, цибулю - кубиками. Додати овочі до м'яса і грибів, тушкувати протягом 10 хвилин під закритою кришкою.

Коли овочі стануть м'якими, додати горошок і готувати не більше 2 хвилин. До перлової крупи додати овочі і гриби. Акуратно перемішати, потримати на вогні 1-2 хвилини і подавати до столу.

Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео
Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео

Перлова каша з грибами і куркою

Інгредієнти:

  • Крупа перлова - 1 стакан;
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • Печериці - 200 грамів;
  • Курка - 200 грамів;
  • Прянощі - на свій смак;
  • Сіль - на свій смак;
  • Масло вершкове - 50 грам;
  • Масло рослинне - 1 столова ложка.

Приготування:

Ретельно промити крупу холодною водою, замочити з вечора в холодній воді. Вранці ще раз промити. Наливаємо в каструлю окріп з розрахунку: на склянку перлової крупи трохи більше склянки води, додаємо сіль і масло. Засипаємо крупу, доводимо до кипіння і варимо до загустіння на маленькому вогні під кришкою.

Вода повинна вся випаруватися. Залишити в теплому місці на 2 години, щоб каша дійшла. Дрібно нашатковану цибулю пасерувати. Куряче філе нарізаємо соломкою, додаємо до цибулі і продовжуємо тушкувати.

Нарізаємо гриби і кидаємо до курки. Коли зайва волога випарується, додаємо кашу, ретельно і рівномірно перемішуємо. Додаємо прянощі і спеції на свій смак, даємо потомитися на невеликому вогні 15 хвилин.

Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео
Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео

Перлова каша на молоці

Інгредієнти:

  • Очищена перлова крупа - 1 стакан
  • Вода - 1 літр
  • Молоко - 2 літри

Приготування:

Залийте крупу водою і залиште на ніч. Промийте крупу, злийте всю воду і залийте злегка підігрітим молоком. Доведіть молоко до кипіння, потім накрийте каструлю кришкою і варіть на водяній бані протягом 3 годин.

Перлова каша на молоці, фото: кадр з відео
Перлова каша на молоці, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів