Запечений на шпажках червоний буряк під ароматним маринадом - це оригінальна і смачна страва для любителів незвичайних смаків.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Рецептом шашлику з червоного буряка поділився сайт "
Шашлик з маринованого буряка
Інгредієнти:
- Буряк сирий - 1 шт.
- Соєвий соус - 1 ч. л.
- Часник - 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Олія оливкова — 15 мл
- Оцет - 1 ч. л.
- Вода - 50 мл
- Кріп - на свій смак
- Горіх мускатний - на свій смак
- Перець духмяний - на свій смак
Приготування:
Сирий буряк очистити і порізати кубиками. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно порізати. Обсмажити цибулю на оливковій олії протягом 3 хвилин. Буряк полити соєвим соусом, додати подрібнений часник, мускатний горіх, перець запашний на свій смак.
Тепер додаємо обсмажену цибулю, оцет і воду. Ретельно перемішуємо і посипаємо подрібненим кропом. Ставимо маринуватися в холодильник на 2-3 години.
Шпажки замочити на 5 хвилин в гарячій воді. Нанизуємо кубики буряка на шпажки. Викладаємо на фольгу і кожну шпажку посипаємо залишками маринаду. Загортаємо у фольгу. Викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-45 хвилин до м'якості буряка.
Шашлик з овочів
Інгредієнти:
- 10 шт. шампіньйонів
- 4 шт. помідорів
- 2 шт. баклажанів
- 5 ст. л. рослинної олії
- трави, прянощі, спеції
- 2 шт. кабачків
- сіль
Приготування:
Промити всі овочі і обсушити, якщо у кабачків і баклажанів шкірка занадто товста – зрізати її. Великі печериці розрізати навпіл, дрібні - залишити цілими. Нарізати баклажани і кабачки по 1 см товщиною. Таким же чином нарізати помідори, тільки товщі - 1,5 см.
Викласти всі нарізані овочі та гриби в глибоку миску, полити рослинною олією, посипати спеціями на свій смак, не солити, перемішати руками, дати мінімум 10 хв помаринуватися.
Нанизати овочі по черзі на попередньо вимочені у воді дерев'яні шпажки, чергуючи, починаючи і закінчуючи кабачком. Викласти шашлички на деко. Поставити в нагріту до 200 градусів духовку і запікати приблизно 40 хв, періодично повертаючи, до зарум'янювання. Подавати готові овочеві шашлики до столу гарячими, солити одразу після приготування.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,