Заготівля їжі на тиждень це чудовий спосіб суттєво зекономити час на приготування. Після роботи тепер не потрібно годинами стояти біля плити.

Читайте Знай в Google News!

Варіантами заготовок на тиждень поділився сайт "Зі смаком".

Трикутники з лаваша на сніданок

Інгредієнти:

  • 1 упаковка лаваша
  • 3 помідори
  • 270 г твердого сиру
  • зелень на свій смак
  • майонез на свій смак
  • сіль на свій смак

Приготування

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Дрібно наріжте помідори, натріть на великій тертці сир і подрібніть зелень. Посоліть на свій смак і заправте інгредієнти майонезом. Розріжте лист лаваша на квадратики, викладіть начинку і загорніть в трикутники. Покладіть пакет у морозильну камеру.

Трикутники з лаваша, фото: кадр з відео
Трикутники з лаваша, фото: кадр з відео

Рулет з фаршированого лаваша

Інгредієнти:

  • 1 лист лаваша
  • 300 г фаршу
  • 1 морква
  • 2 яйця
  • зелень на свій смак
  • майонез на свій смак
  • кетчуп на свій смак

Приготування:

Відваріть яйця. Натріть моркву на тертці і обсмажте її разом з фаршем і рубаною зеленню. Змішайте майонез і кетчуп, змастіть цим соусом лаваш. Викладіть натерті на тертці яйця і суміш фаршу з овочами. Згорніть лаваш в рулет, замотайте у фольгу. Покладіть спершу на 3 години в холодильник, а потім заморозьте.

Рулет з лаваша, скріншот: YouTube
Рулет з лаваша, скріншот: YouTube

Фрикадельки

Інгредієнти:

  • 800 г фаршу
  • 2 моркви
  • сіль на свій смак
  • перець на свій смак

Приготування

Натріть моркву на дрібній тертці і змішайте її з фаршем. Додайте сіль і перець, перемішайте. Вологими руками сформуйте невеликі кульки і покладіть їх в морозильну камеру.

Суп з фрикадельками, скріншот: YouTube
Суп з фрикадельками, скріншот: YouTube

Пельмені

Інгредієнти:

  • 1 склянка води
  • 3 склянки борошна
  • 500 г фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • рослинна олія на свій смак
  • сіль на свій смак
  • перець на свій смак

Приготування

Поступово змішайте теплу воду з борошном, замісіть тісто. Змастіть його рослинною олією, щоб не прилипало. Дрібно наріжте цибулю і натріть на тертці моркву. Змішайте підготовлені овочі з фаршем. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Сформуйте пельмені і приберіть їх в морозилку.

Пельмені, скріншот: YouTube
Пельмені, скріншот: YouTube

Свинина для запікання

Інгредієнти:

  • 1 свиняча лопатка
  • 2 помідори
  • 2 болгарських перці
  • 1 цибулина
  • сіль на свій смак
  • перець на свій смак

Приготування

Розділіть лопатку на дві частини. Першу наріжте дрібними шматочками. Помідори і цибулю теж наріжте і змішайте зі свининою. Викладіть підготовлені інгредієнти в рукав для запікання і покладіть в морозилку. Те ж саме зробіть з другою частиною лопатки, але замість цибулі і помідорів дайте болгарський перець.

свинина, фото Pxhere
свинина, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів