Спробуйте найсмачніші і найдешевші страви з такого простого продукту як картопля - ці рецепти ви точно не зможете забути.

Читайте Знай в Google News!

Великий дерун

Інгредієнти:

  • Картопля (очищена) 190 г
  • Яйце з 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 50 г
  • Зелена цибуля 15 г
  • Сіль
  • Для подачі м'який сир, сметана, йогурт.
Приготування:
Картоплю почистити і натерти на малій тертці. Посолити, залити холодною водою і залишити на 10-15 хвилин. Злити воду, картоплю добре віджати. Воду не виливати, а почекати поки на дні появиться крохмаль у вигляді осаду.
Цибулю нарізати і також залити водою, щоб забрати гіркоту. Через 10 хвилин віджати і дрібно нарізати. Змішати з картоплею і крохмалем. Дати нарізану зелену цибулю і яйце, перемішати.
Дерун викласти на розігріту сковорідку і готувати під кришкою на малому вогні приблизно протягом 6-7 хвилин з кожної сторони. Для хрусткої скоринки жарити дерун ще по 1 хвилині з кожної сторони без кришки.

Великий дерун, фото: кадр з відео
Великий дерун, фото: кадр з відео

Картопля в мундирі

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно "Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Показати ще
  • Картопля 670 г

Соус з кіноа

  • Кіноа біла 50 г
  • Цибуля ріпчаста 100 г
  • Часник 2 зубчики
  • Молоко 2,5% 130 г
  • Фета 100 г
  • Перець чилі подрібнений 1/4 ч л
  • Оливкова олія 7 г
  • Сіль

Приготування:

Картоплю варити при слабому кипінні без додавання солі до готовності. Готову картоплю покласти у посудину з холодною водою на 1-2 хвилини. Акуратно зняти шкіру.
Ідеально до картоплі підійде перуанський соус з кіноа. Для цього відварити кіноа, спасерувати цибулю з спеціями і збити все разом у блендері з сиром фета, молоком.

Запечена картопля з соусом, фото: кадр з відео
Запечена картопля з соусом, фото: кадр з відео

Картопля смажена, спіраль

Інгредієнти:

  • Картопля 280 г
  • Білок 1 яйця
  • Сіль

Приготування:

Білок одного яйця змішати з сіллю. Зробити спіраль з картоплі і змастити її білковою сумішшю. Духовку розігріти до 180 градусів і пекти картоплю близько 25 хвилин.

Картопля-спіраль, фото: кадр з відео
Картопля-спіраль, фото: кадр з відео

Люля-кебаб з картоплі

Інгредієнти:

  • Картопля (очищена) 750 г
  • Яйце з 1 шт.
  • Куркума
  • Паприка
  • Сушений лук
  • Сушений часник
  • Сушений кріп
  • Сіль

Приготування:

Зварити картоплю як звичайно. Посолити ближче до закінчення варіння. Розім'яти в пюре і додати спеції і яйце. З допомогою пластикової пляшки і дерев'яної шпажки сформувати з картопляного фаршу люля-кебаб. Запікати при 180 С 15 хв.

Люля-кебаб з картоплі, фото: кадр з відео
Люля-кебаб з картоплі, фото: кадр з відео

Котлети картопляні

Інгредієнти:

  • Картопля (очищена) 650 г
  • Петрушка 5 г
  • Перець червоний 20 г
  • Сир 30 г
  • Солі
  • Перець чорний мелений
  • Моцарелла 40 г
  • Жовтки яєчні за кількістю порцій 5 шт.
  • Зелена цибуля 2 г

Приготування:

Гарячу зварену картоплю розім'яти в пюре. Дати спеції, зелень, натертий дрібно сир. Вимішати і сформувати котлети. За допомогою маленьких стаканчиків зробити у кожній невелике заглиблення. Поставити туди по шматочку моцарели і 1 жовтку. Запікати 15 хвилин.

Котлети з картоплі, фото: кадр з відео
Котлети з картоплі, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу мало. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів