Багатьом такий десерт готувала мама чи бабуся у дитинстві. Попри те, що смаколик дуже простий, його з'їдають на ура. То ж краще готувати одразу дві порції.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 300-400 г печива (можна звичайне + шоколадне)
- 120 г вершкового масла
- 2 ст. л. какао
- 3 ст. л. білого цукру
- 1 склянка молока
Приготування:
Печиво подрібнюємо будь-яким зручним способом. Наприклад, можна скласти його в пакет і покатати качалкою, щоб залишалися великі шматочки.
У посуд кладемо цукор, масло, какао. Заливаємо все молоком. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, весь час помішуючи. У результаті вийде тягуча шоколадна маса. Коли цукор розчинився, знімаємо з вогню і вливаємо в печиво. Перемішуємо.
Тепер дивимося, якою вийшла маса. Якщо вона рідка - додаємо печива, якщо занадто густа - наливаємо ще 1 ст. л. молока. Перекладаємо масу на харчовий целофан і формуємо довгасту ковбасу. Тут потрібно стежити, щоб не було бульбашок повітря. Ущільнюємо і ставимо в холодильник приблизно на 120 хвилин.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,