Виявляється, вівсяні пластівці варити не можна. Адже після такої обробки у них підвищується глікемічний індекс і знижується кількість клітковини.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Про шкоду, яку може спричинити варіння вівсяних пластівців пише телеграм-канал "Доктор Бергман. 1000 способів дожити до 100 років".
Фахівці попереджають, що вівсяні пластівці і каші, які потрібно варити – це дві різні речі. Пшонку ми дійсно варимо, а ось вівсяні пластівці – не треба. Крім того, не варто замочувати їх у воді.
Виявляється, від варіння у вівсяних пластівців підвищується глікемічний індекс і знижується кількість клітковини. У такому вигляді їх можна рекомендувати хіба тим, хто страждає від проблем зі шлунком.
Кашку, яка утворюється внаслідок взаємодії з водою, легше перетравлювати – шлунок швидше впорається з нею. Вівсяні пластівці вбирають воду. Так що якщо не поєднувати їх під час їжі з якою-небудь рідиною, то в кишківнику вони почнуть збирати воду, що може викликати запор.
Тут ефект буде зворотним - замість того, щоб прискорити обмін речовин, це його сповільнить. Тому пластівці треба завжди замочувати в якусь рідину, наприклад в кефір або рослинне молоко.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,