Салат "Оселедець під шубою" є досить популярною стравою на святкових застіллях. Щобільше, цей смак об'єднує декілька поколінь, адже його готували наші бабусі, наші мами і тепер готуємо ми.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Зазвичай шари салату викладають у довільному порядку, кладучи рибу знизу, а буряк — наверх. Проте, цей салат можна відкрити для себе по-новому. Як саме, пояснюється на сайті "
Черговість шарів у традиційному рецепті салату оселедець під шубою - ключовий момент приготуванні. Рекомендується викладати шари за принципом окремих салатів. Тобто розкладати інгредієнти так, ніби кожні два-три шари - це окреме поєднання. Таким чином кожен шматочок буде радувати ваші смакові рецептори, а не тільки у поєднанні з усіма іншими.
Схема шарів оселедця під шубою:
- Буряк + цибуля. Для пряності і аромату додайте кілька щіпок тертого пармезану і тертий імбир.
- Цибуля + оселедець.
- Оселедець + відварна картопля.
- Картопля + зелена цибуля. Оскільки цибуля далі буде повторяться, тому у цьому шарі її можна замінити іншою зеленню.
- Зелена цибуля + відварені яйця.
- Яйця + консервований горошок.
- Зелений горошок + відварна морква.
- Морква + буряк з коріандром.
Верх салату замість звичного буряка з майонезом можна покрити тертими жовтками з зеленню. Майонез же можна замінити соусом. Для цього змішайте його один до одного зі сметаною, додайте гірчицю, бальзамічний оцет (або лимонний сік), сіль, цукор і збийте все з рослинною олією.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,