Салат "Оселедець під шубою" є досить популярною стравою на святкових застіллях. Щобільше, цей смак об'єднує декілька поколінь, адже його готували наші бабусі, наші мами і тепер готуємо ми.

Читайте Знай в Google News!

Зазвичай шари салату викладають у довільному порядку, кладучи рибу знизу, а буряк — наверх. Проте, цей салат можна відкрити для себе по-новому. Як саме, пояснюється на сайті "Зі смаком".

Оселедець під шубою, кадр з відео
Оселедець під шубою, кадр з відео

Черговість шарів у традиційному рецепті салату оселедець під шубою - ключовий момент приготуванні. Рекомендується викладати шари за принципом окремих салатів. Тобто розкладати інгредієнти так, ніби кожні два-три шари - це окреме поєднання. Таким чином кожен шматочок буде радувати ваші смакові рецептори, а не тільки у поєднанні з усіма іншими.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Схема шарів оселедця під шубою:

  • Буряк + цибуля. Для пряності і аромату додайте кілька щіпок тертого пармезану і тертий імбир.
  • Цибуля + оселедець.
  • Оселедець + відварна картопля.
  • Картопля + зелена цибуля. Оскільки цибуля далі буде повторяться, тому у цьому шарі її можна замінити іншою зеленню.
  • Зелена цибуля + відварені яйця.
  • Яйця + консервований горошок.
  • Зелений горошок + відварна морква.
  • Морква + буряк з коріандром.

Верх салату замість звичного буряка з майонезом можна покрити тертими жовтками з зеленню. Майонез же можна замінити соусом. Для цього змішайте його один до одного зі сметаною, додайте гірчицю, бальзамічний оцет (або лимонний сік), сіль, цукор і збийте все з рослинною олією.

Оселедець під шубою, кадр з відео
Оселедець під шубою, кадр з відео

Оселедець під шубою, кадр з відео
Оселедець під шубою, кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.