Багато хто ще пам'ятає булочки під назвою "по 9 копійок". Пишні, м'які, що пахнуть ваніллю, вони просто танули в роті.

Пропонуємо рецепт смачнющих ванільних булочок, які оцінять ваші рідні.

Інгредієнти

З цієї кількості інгредієнтів виходить 16 булочок.

🔸1 пачка сухих дріжджів (11 гр)

🔸500-600 гр борошна (залежить від якості борошна)

Популярні новини зараз
Для українців вигадали нові платіжки: тарифи не підніматимуть, але платити доведеться більше Українці в паніці змітають із полиць пристрої для зарядки: ціни починають не кусатися, а з'їдати Сукня за 8 млн грн, вілла росіян і Максим Галкін - тамада: весілля киян у Комо розлютило українців Чоловікам можуть дати більше часу на ТЦК: нардеп вважає, що це необхідно
Показати ще

🔸250 мл молока

🔸4 яєчних жовтки

🔸100 гр вершкового масла або маргарину

🔸 2 пакетики ваніліну

🔸100 гр цукру

🔸щіпка солі

Для змащення: 1 жовток + 2 ст.л. вершків (чи молока)

Приготування:

У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1-2 ст. л. цукру і 1-2 ст.л. муки. Перемішати та поставити в тепле місце на хвилин 15, щоб дріжджі активувалися.

Потім додати цукор, жовтки, розм'якшене вершкове масло (або маргарин), ванілін, сіль. Перемішати.

Поступово просівати борошно. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук.

Тісто помістити в миску, змащену рослинною олією і поставити в тепле місце. Не поспішайте - дайте тісту добре піднятися.

Потім тісто ще трохи підім'яти.

Сформувати булочки і викласти їх на деко, змащене маслом. Викладати булочки потрібно на невеликій відстані, не впритул одна до одної.

Деко поставити в тепле місце - булочки повинні добре піднятися і з'єднатися боками.

Змастити сумішшю з жовтка і вершків.

Випікати 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо також рецепт швидких оладок з начинкою

Як повідомляв портал Знай.ua, ліниві вареники від судді МастерШеф: як приготувати гору смакоти на всю сім'ю за 20 хвилин

Також Знай.ua писав про 5 закусок до Нового Року