Цвітна капуста у сирному соусі урізноманітнить ваше щоденне меню. Страва виходить дуже ніжною з легким вершковим присмаком.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 500 мл молока
  • 1 цибулина (краще цибулю-порей)
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. борошна
  • 150 г твердого сиру
  • 2 жовтки
  • 150-200 мл вершків 15-33%

Цвітна капуста у соусі, фото: кадр з відео
Цвітна капуста у соусі, фото: кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Капусту промити і розділити на 4 частини. Опустити в кипляче молоко (400 г) і варити протягом 5-10 хв, але до готовності не доводити. Цибулю очистити, подрібнити і тушкувати до прозорості в половині масла. Посипати борошном, трохи потушкувати.

Тоді влити гарячі 170 мл відвару від капусти і решту 100 мл молока, уварити. Вмішати натертий або нарізаний дрібними кубиками сир (щіпку відкласти). Посолити та поперчити.

Коли сир розплавиться – зняти з плити. Вмішати в невелику кількість соусу вершки і жовтки, потім вмішати решту соусу. Капусту викласти в змащену маслом форму, полити соусом, посипати пластівцями вершкового масла, сиром, що залишився. Запікати протягом 15-20 хв до золотистої скоринки.

Цвітна капуста у соусі, фото: кадр з відео
Цвітна капуста у соусі, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.