Овочі містять багато вітамінів і мінеральних речовин, необхідних для організму. Однак, щоб максимально зберегти всі корисні властивості при їх приготуванні, необхідно дотримуватися певних правил.

Читайте Знай в Google News!

Значна частина вітамінів йде у воду у процесі термічної обробки овочі. Тому варто зменшити час приготування до необхідного мінімуму. Для цього рекомендується варити овочі в шкірці, в киплячій підсоленій воді.

Овочі, фото Pxhere
Овочі, фото Pxhere

Каструля повинна бути закрита кришкою, щоб всередину не потрапляв кисень, який негативно впливає на аскорбінову кислоту і на деякі вітаміни, зазначають фахівці.

Популярні новини зараз
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Крім того, якщо ви варите різні овочі, то спочатку потрібно закладати ті, які вимагають більш тривалого часу для приготування. Аналогом варіння може стати запікання овочів в духовці або мікрохвильовій печі, а також приготування на пару. Таким чином руйнування вітамінів відбувається в значно меншій мірі.

Скільки часу потрібно варити овочі:

  • Буряк - 30-60 хвилин
  • Морква - 5-10 хвилин
  • Картопля – 15-20 хвилин
  • Цукіні - 3-5 хвилин
  • Броколі - 4-6 хвилин
  • Цвітна капуста - 4-6 хвилин
  • Молодий горох - 8-12 хвилин
  • Кукурудза - 5-8 хвилин
  • Баклажан - 6-8 хвилин
  • Шпинат - 2-5 хвилин

Приготування овочів
Приготування овочів

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.