Овочі містять багато вітамінів і мінеральних речовин, необхідних для організму. Однак, щоб максимально зберегти всі корисні властивості при їх приготуванні, необхідно дотримуватися певних правил.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Значна частина вітамінів йде у воду у процесі термічної обробки овочі. Тому варто зменшити час приготування до необхідного мінімуму. Для цього рекомендується варити овочі в шкірці, в киплячій підсоленій воді.
Каструля повинна бути закрита кришкою, щоб всередину не потрапляв кисень, який негативно впливає на аскорбінову кислоту і на деякі вітаміни, зазначають фахівці.
Крім того, якщо ви варите різні овочі, то спочатку потрібно закладати ті, які вимагають більш тривалого часу для приготування. Аналогом варіння може стати запікання овочів в духовці або мікрохвильовій печі, а також приготування на пару. Таким чином руйнування вітамінів відбувається в значно меншій мірі.
Скільки часу потрібно варити овочі:
- Буряк - 30-60 хвилин
- Морква - 5-10 хвилин
- Картопля – 15-20 хвилин
- Цукіні - 3-5 хвилин
- Броколі - 4-6 хвилин
- Цвітна капуста - 4-6 хвилин
- Молодий горох - 8-12 хвилин
- Кукурудза - 5-8 хвилин
- Баклажан - 6-8 хвилин
- Шпинат - 2-5 хвилин
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,