Зовсім мало часу залишилося до настання нового року Білого металевого бика. І щоб господар року був до вас прихильним, слід заздалегідь подбати про список страв на новорічне застілля.

Читайте Знай в Google News!

Закуски на святковий стіл повинні бути різноманітними, але без надмірностей, пише "Так просто".

Святкові закуски, фото: кадр з відео
Святкові закуски, фото: кадр з відео

Наприклад, на популярний салат "Оселедець під шубою" Білий Металевий Бик навіть не гляне. А все тому, що на червоний колір ці тварини дуже агресивно реагують. Зате на столі можна залишити традиційний "Олів'є".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Для зустрічі 2021 року доведеться відмовитися від холодцю, адже для цієї страви не рідко використовують желатин. А його отримують з рогів великих домашніх тварин. У протилежному випадку можна навіть не розраховувати на прихильність покровителя року.

Шашлик з овочів, фото: кадр з відео
Шашлик з овочів, фото: кадр з відео

На святково столі також не повинно бути нарізки у вигляді м'яса яловичини або ковбаси з яловичиною. Також відмовтеся від паштетів з яловичої печінки. А замість консервації на стіл краще поставити свіжі овочі та зелень. Подбайте також про солодкі десерти і ароматну випічку. У десертах желатин можна замінити агар-агаром або пектином.

Із закусок краще приготувати овочеву тарілку з великою кількістю зелені: петрушки, кропу, базиліка, руколи, кінзи. Бику загалом сподобаються будь-які овочеві салати. На стіл можна подати й сирну тарілку з фруктами і медом. Мариновані грибочки та рибні закуски прекрасно доповнять святковий стіл. Підійдуть й різноманітні рулетики з лаваша з сиром, курячим філе або овочами.

Рулет з лаваша, скріншот: YouTube
Рулет з лаваша, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.