Не всі знають, як правильно варити рис на гарнір, адже з ним потрібно бути дуже обережним. Виявляється, рис містить миш'як, і помилки в процесі приготування можуть негативно вплинути на здоров'я.

Читайте Знай в Google News!

Рис є абсорбентом - він прекрасно справляється з вбиранням токсинів, тим самим очищаючи наш організм. Але так же він вбирає в себе всі шкідливі речовини з ґрунту. Наприклад, миш'як, добрива і пестициди. Про це пише видання "Важливо знати".

Приготування рису, кадр з відео
Приготування рису, кадр з відео

Саме з цих причин рис обов'язково потрібно промивати в проточній воді, поки вона не стане абсолютно прозорою. Білий наліт повинен повністю піти. Наприклад, китайці і японці промивають крупу не менше семи разів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Найкраще ж замочити крупу у воді на ніч. Таким чином концентрація миш'яку у ньому знизиться на 80%. Крім того, на варіння піде до 13 хвилин. І як бонус - заздалегідь замочений рис набагато смачніший.

Як правильно варити рис на гарнір:

Співвідношення води до рису має становити 5:1. Замочуємо його на всю ніч. Зранку добре промиваємо крупу, поки вода не стане повністю прозорою. Після цього рис потрібно просушити.

У каструлю кладемо 1 частину рису і наливаємо 1,5 частини теплої води. Солимо на свій смак. Коли закипить, ставимо на мінімальний вогонь і накриваємо кришкою. Варимо таким чином протягом 10-15 хвилин, проте кришку в жодному разі не знімаємо.

Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube
Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.