Не всі знають, як правильно варити рис на гарнір, адже з ним потрібно бути дуже обережним. Виявляється, рис містить миш'як, і помилки в процесі приготування можуть негативно вплинути на здоров'я.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Рис є абсорбентом - він прекрасно справляється з вбиранням токсинів, тим самим очищаючи наш організм. Але так же він вбирає в себе всі шкідливі речовини з ґрунту. Наприклад, миш'як, добрива і пестициди. Про це пише видання "
Саме з цих причин рис обов'язково потрібно промивати в проточній воді, поки вона не стане абсолютно прозорою. Білий наліт повинен повністю піти. Наприклад, китайці і японці промивають крупу не менше семи разів.
Найкраще ж замочити крупу у воді на ніч. Таким чином концентрація миш'яку у ньому знизиться на 80%. Крім того, на варіння піде до 13 хвилин. І як бонус - заздалегідь замочений рис набагато смачніший.
Як правильно варити рис на гарнір:
Співвідношення води до рису має становити 5:1. Замочуємо його на всю ніч. Зранку добре промиваємо крупу, поки вода не стане повністю прозорою. Після цього рис потрібно просушити.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,