Бурек-традиційна турецька випічка, популярна в країнах колишньої Османської імперії та сусідніх з ними. Рецептура та інгредієнти дещо відрізняються від традиційних слов'янських м'ясних пирогів і пиріжків.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування цього кулінарного шедевра використовується листкове тісто і спеції, щоб зробити його смак більш пікантним. В якості начинки-фарш. Тому якщо в передноворічній метушні у вас все ж знайдеться трохи часу на приготування бурека по-турецьки, ви ні за що про це не пошкодуєте. Гості обов'язково попросять вас поділитися рецептом.
Нам знадобляться наступні інгредієнти:
-
Фарш-500 грам
-
Листкове бездріжджове тісто-500 грам
Популярні новини заразТеріново змінюйте паспорт: українців не випустять за кордон із цими документами, кому треба бігти в ЦНАП Ні 2025, ні 2026 не принесуть миру в Україну: військовий розповів, що насправді може вплинути на рф Тарифи на електроенергію готуються переписати: як і коли зміняться ціни Українцям виплатять від 1500 до 8000 грн: хто й на яких умовах отримає допомогуПоказати ще -
Сир моцарелла-200 грам
-
Цибуля ріпчаста, зелень
-
Сіль, перець, улюблені спеції
-
Жовток
-
Суміш насіння
Як будемо готувати?!
1. обсмажити нарізану цибулю, додати до нього фарш, сіль, перець, спеції
2. тушкувати до повного випаровування вологи, в кінці додати зелень
3. листкове тісто трохи розкачати, нарізати на смужки шириною приблизно 7 см, на кожну смужку викласти фарш, зверху натертий сир і защипнути краю і згорнути в " равлика"
4. Форму для випікання застелити пергаментним папером, зверху змастити жовтком, посипати сумішшю насіння і відправити в духовку (180 градусів, 25 хв)
Смачного!
Ще один варіант приготування бурека тут:
Нагадавши рецепт салату і печеної риби з гарбузом
Як повідомляв портал Знай.uа, святкові молочні коктейлі стануть чудовою альтернативою шампанському на Новий Рік: топ-3 рецепта
Також Знай.uа писав, як смачно засолити сало з часником