Багато господинь щороку ламають голову через святковий столу, всім хочеться приготувати що-небудь унікальне і смачне для близьких. Замість звичних і вже обридлих тортів і десертів, можна проявити фантазію і здивувати всіх новорічним мандариновим кексом.

Особливість цього кексу в тому, що в ньому немає ні грама борошна, але при цьому смак і структура просто божественні. До складу входять найпростіші і корисні продукти, включаючи і всіма улюблені мандарини, а процес приготування не додасть вам багато клопоту. Рецепт опублікували у відомому журналі "Elle".

Мандарин
Мандарин

Інгредієнти:

  • Мандарини - 3 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 150 г
  • Вершкове масло - 150 г
  • Мандаринова цедра - 1 ст. л.
  • Розпушувач - 15 г
  • Сіль за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще
  1. Очистіть мандарини, розділіть на часточки і за допомогою блендера пробийте їх в єдину масу. Отримане пюре пропустіть через сито (намагайтеся вичавити максимум мандаринового соку).
  2. Масло розм'якшіть, потримавши мінімум півгодини при кімнатній температурі. Потім перекладіть в глибоку миску і змішайте з сіллю і цукром. Додайте в суміш яйця і ретельно збийте.
  3. Мандаринове пюре змішайте з отриманою яєчно-масляною сумішшю. Додайте цедру і ретельно перемішайте.
  4. В окремій мисці змішайте розпушувач з борошном, акуратно введіть в отриману раніше рідку суміш. Замішайте однорідне тягуче тісто.
  5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і викладіть тісто.
  6. Кекс помістіть в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте протягом 40-45 хвилин.
  7. Готовий кекс остудіть і при бажанні посипте цукровою пудрою.

Мандариновий кекс
Мандариновий кекс

Нагадаємо, смачні рулетики з оселедця, щоб урізноманітнити новорічний стіл з "шубою": рецепт на найближчі роки

Як повідомляв Знай.uа, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко придумав, як обійтися без оселедця під шубою і лосося на Новий Рік: швидко і недорого

Також портал Знай.uа писав, що Вова Ярославський з "МастерШеф" підказав геніальну заміну олів'є: рецепт салату з язиком і горошком на Новий Рік