Бессарабія славиться різними національностями, темпераментами та традиціями. Люди тут звикли виживати в суворих умовах, але незважаючи на це, вони продовжують щиро радіти життю, добре співати, танцювати та пригощати.

Безсумнівно, вас від пуза нагодують у Тарутинському степу і молдавани, і українці, і болгари, і гагаузи, які мирно співіснують і живуть тут століттями. Відомий український журналіст Костянтин Грубич на своєму youtube-каналі показав різноманітність Бессарабської кухні.

Ольга Робу, скріншот з відео
Ольга Робу, скріншот з відео

Найчастіше в Бессарабії готують сармалі, м'ясні ковбаски, плацинду та мамалигу. Кухаря Ольга Робу розповіла, що сармале це традиційно молдавська страва, яку готують із листя винограду. Щоб страва вийшла смачною, потрібно у певний період заготовляти листя.

"Ми їх готуємо з рису, м'яса свинини, цибулі, моркву додаємо, і готуємо з виноградним листям. Виноградне листя ми збираємо в травні, коли вони молоді. Ми маринуємо їх, робимо розсіл, і маринуємо їх сирими . Потім їх можна тримати і рік, і півтора роки", - розповіла Ольга Робу.

Ще в Бессарабії часто готують кашу мамалигу. Це кукурудзяна каша, яка традиційно подається зі шкварками та сиром бринза.

Ольга Робу, скріншот з відео
Ольга Робу, скріншот з відео

"Мамалигу я навчилася робити у моєї бабусі, тому що мама її рідко робила, а бабуся часто. Мамалигу ми варимо з кукурудзяного борошна, варимо її 20 хвилин, додаємо трохи солі і ложку жиру. Мамалига подається з бринзою овечих та шкварками. Шкварки ми готуємо з м'яса свинини та сала", - розповіла вона.

Популярні новини зараз
З 1 січня почне діяти новий законопроєкт: наскільки він засмутить водіїв Гороскоп на тиждень 15-21 липня для всіх знаків Зодіаку: здійснення бажань Риб, відсутність зв'язку Скорпіонів та радість Раків Від 132 до 110 кілограм: співачка alyona alyona показала себе до і після схуднення Світло буде цілий день: в "Укренерго" порадували українців
Показати ще

Ольга Робу, скріншот з відео
Ольга Робу, скріншот з відео

Що цікаво у бессарабських стравах рідко використовують різноманітні спеції, адже намагаються робити страви максимально натуральними. Найчастіше на своїх кухнях господині використовують сіль, чорний перець та іноді паприку.

Нагадаємо, ніколи не мийте яйця та м'ясо: яким продуктам краще не контактувати з водою і чому.

Раніше ми повідомляли, як варити горох, щоб не здувало живіт: 5 секретів правильного приготування бобових.

Також не зайвим буде знати, чому не можна мити голову у неділю та п'ятницю.