Безсумнівно, вас від пуза нагодують у Тарутинському степу і молдавани, і українці, і болгари, і гагаузи, які мирно співіснують і живуть тут століттями. Відомий український журналіст Костянтин Грубич на своєму youtube-каналі показав різноманітність Бессарабської кухні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
"Ми їх готуємо з рису, м'яса свинини, цибулі, моркву додаємо, і готуємо з виноградним листям. Виноградне листя ми збираємо в травні, коли вони молоді. Ми маринуємо їх, робимо розсіл, і маринуємо їх сирими . Потім їх можна тримати і рік, і півтора роки", - розповіла Ольга Робу.
"Мамалигу я навчилася робити у моєї бабусі, тому що мама її рідко робила, а бабуся часто. Мамалигу ми варимо з кукурудзяного борошна, варимо її 20 хвилин, додаємо трохи солі і ложку жиру. Мамалига подається з бринзою овечих та шкварками. Шкварки ми готуємо з м'яса свинини та сала", - розповіла вона.
Нагадаємо, ніколи не мийте яйця та м'ясо: яким продуктам краще не контактувати з водою і чому.
Раніше ми повідомляли, як варити горох, щоб не здувало живіт: 5 секретів правильного приготування бобових.
Також не зайвим буде знати, чому не можна мити голову у неділю та п'ятницю.