Такий корисний овоч, як буряк, щоб не шукати різноманітних способів зварити його якнайшвидше, можна просто заготовити про запас і використовувати при необхідності.

Технологія у цьому разі більш класична, яка позбавить кухарів потреби експериментувати, наприклад, з мікрохвильовою піччю або холодною водою.

Проте, щоб відварений буряк зберігався протягом довгого часу, в процесі приготування потрібно додати прості інгредієнти, які сприятимуть такій можливості.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Наприклад, шеф-кухарі, які варять буряк про запас, додають цукор під час готування. А наприкінці його приготування засипають лимонну кислоту. Проте, тут важливо не переборщити, в іншому разі це неодмінно позначиться на смаку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Запам'ятайте, що лимонної кислоти потрібно зовсім небагато – буквально на кінчику ножа. Такий маринадне лише дозволить довго зберігати варені буряки, а й позбавить овоч від земельного присмаку.

Після приготування такий буряк можна зберігати як у морозильнику, якщо використання не передбачається найближчим часом, так і холодильнику. Важливо звернути увагу на те, щоб сторонні запахи не вбралися, інакше страва з буряка може зіпсуватися.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї