У процесі смаження картоплі є кілька дуже важливих секретів. Про це повідомляє кухар Любов Сазонова на своєму ютуб-каналі.

Інгредієнти

  • 1 кг картоплі;
  • 100-200г цибулі;
  • 5-8 г солі;
  • Рослинна олія 40-50 г;
  • 30 г часнику.

Кулінар порадила вибирати картоплю з гладкою, восковою поверхнею. Це говорить про те, що в ньому достатньо крохмалю для смаження.

Готування картоплі, скріншот: YouTube
Готування картоплі, скріншот: YouTube

Алгоритм приготування

Популярні новини зараз
"Не питали мене...": абоненти "Київстар" скаржаться, що втрачають по 25 гривень щомісяця Народилися у двох сорочках: знаки Зодіаку, за якими удача ходить по п'ятах Легендарний Кузьма Скрябін знайшов, як порадувати всіх і з того світу: "Жаба має Вову в д*пу" Не пропустіть шанс зробити запаси: названо фрукт, ціна на який впаде вже скоро
Показати ще
  1. Картоплю миємо, чистимо, потім знову миємо і нарізаємо скибочками та брусочками. Миємо цибулю і нарізаємо її.
  2. Нарізану картоплю миємо у теплій воді. Це дозволить картоплі утворити скоринку.
  3. Обсушуємо картопля.
  4. Розігріваємо сковороду, а потім додаємо туди олію.
  5. Обсмажуємо часник у сковороді.
  6. Додамо картоплю і смажимо її без кришки. Якщо картопля нарізана скибочками, то вперше перемішуємо через дві хвилини, якщо брусочки – через дві.
  7. Ще через три хвилини перевертаємо вдруге і додаємо цибулю.
  8. Залишаємо картоплю на залишковому жарі під кришкою на дві хвилини.
  9. Картоплю посолити.

Смажена картопля, фото з вільних джерел
Смажена картопля, фото з вільних джерел

Нагадаємо про рецепт найсмачнішої курочки в паніровці від зірки "МастерШеф" Клопотенка: у фастфуд більше ні ногою. Євген Клопотенко поділився шикарним рецептом курочки в паніровці, як у ресторані.

Раніше ми повідомляли, як приготувати квашений перець: несподіваний рецепт на зиму, який становитиме конкуренцію капусті.

Також стало відомо про сальтисон для святкування перемоги: найкращий рецепт, який ніде не знайти.