Ні для кого не новина, що однією з центрових страв на Різдво після святої куті є холодець.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТі люди, які не постують, готують його і на Новий рік, адже холодця забагато не буває. Але як зробити його саме таким, яким робили ще наші бабусі? Ми вам з цим допоможемо, адже роздобули універсальний та правильний рецепт холодця з яловичини.
Складові:
- Яловича нога 1шт.
- М'ясо яловичини 500гр.
- Морква 2шт.
- Цибуля 1шт.
- Чорний перець 10шт.
- Гвоздика 2шт.
- Лавровий лист 2шт.
- Сіль
Приготування:
- У каструлю відправляємо яловичу ногу, заливаємо водою, доводимо до кипіння і зливаємо бульйон.
- Заливаємо чисту воду, каструлю ставимо на плиту, відправляємо назад яловичу ногу та варимо 4 години.
- Після цього додаємо яловичину, моркву, цибулю, чорний перець, гвоздику, сіль і лавровий лист. Варимо ще на мінімальному вогні 3:00.
- Після дістаємо кістки, бульйон проціджуємо через сито і додаємо в нього дрібно нарізаний часник.
- М'ясу даємо трошки охолонути, потім розриваємо на волокна і дрібно розрізаємо.
- У форму зверху викладаємо м'ясо, заливаємо отриманим наваром і прибираємо в холодильник.
Нагадаємо, що "Шубу" на Новий рік більше не захочете: рецепт оселедця для святкового столу, який подобається всім.
Раніше ми повідомляли про десерт, який пам'ятають усі з дитинства: два рецепти "Хвороста" для дорослих та дітей до чаю.
Також не зайвим буде сальтисон для святкування перемоги: найкращий рецепт, який ніде не знайти.