Трубочки зі згущеним молоком - це улюблений десерт багатьох з нас з дитинства. Раніше можна було проміняти будь-що, аби знову їх скуштувати. Хрумкий згорнутий коржик, а всередині тягуча і солодка варенка. З роками рецепт удосконалили і перетворили на справжній смаколик.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТрадиційний рецепт із вареним згущеним молоком знають усі, але українська фуд-блогерка Вікторія Дідус вирішила підкинути нову ідею.
Вона приготувала ті самі трубочки, але з білковим кремом і поділилася рецептом у своєму Instagram. Така начинка явно буде кориснішою за згущене молоко, адже робиться своїми руками і містить не так багато цукру.
Інгредієнти для трубочок:
- Яйця 2 шт
- Сіль щіпка
- Цукор - 75 гр
- Молоко – 50 мл
- Вершкове масло (розтоплене) – 50 мл
- Мука – 100 гр
- Ванільний цукор
Для крему:
- Білок 3 шт
- Дрібка солі
- Цукор 200 гр
- Вода 60 мл
- Сік лимону 1 ч.л.
- Трубочки:
Приготування:
Збиваємо яйця із сіллю та цукром до пишної піни. Додаємо молоко, вершкове масло, ванільний цукор, борошно та перемішуємо до однорідного стану. Тонко розливаємо тісто по сковороді.
Смажимо на середньому вогні по кілька хвилин з обох боків. Ще гарячі скручуємо в трубочку, і даємо їм охолонути.
Робимо білковий крем: воду та цукор варимо на середньому вогні до тягучого стану. Перевірити можна, додавши краплю сиропу в холодну воду, якщо можете згорнути м'яку кульку пальцями, то карамель готова. Збиваємо білки, поступово додаємо гарячий цукровий сироп та лимонний сік, не зупиняючись.
Збиваємо ще хвилин 7-10. Готовим кремом наповнюємо вже остиглі трубочки (краще скористатися кондитерським мішком).
Раніше ми писали, якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим коханим