Відварена яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові. Таким чином можна сказати, що вона є дуже корисним та важливим продуктом у раціоні людини. Важливо лише вміти правильно її готувати.

Досвідчені кулінари поділилися хитрістю, завдяки якій навіть найжорсткіше м'ясо вийде м'яким, смачним та неймовірно ароматним. Від такої страви важко уже відмовитися, а готувати її захочеться ще і ще.

Передусім врахуйте, що телятина чи молода яловичина зваряться набагато швидше, ніж м'ясо тварини в віці. То ж обираючи для варіння м’ясо, слід звертати увагу на його колір. Наприклад, старе м'ясо відрізнятиметься темно-червоним, бордовим кольором, а молоде матиме яскравий рожево-червоний колір.

Яловичина з болгарським перцем, скріншот: YouTube
Яловичина з болгарським перцем, скріншот: YouTube

Водночас при розрізі гарне та свіже м'ясо не прилипатиме до пальців, а ямки від натискання пальцем швидко зникнуть. Зауважте також, що час варіння м'яса залежатиме значною мірою від розміру шматка.

Популярні новини зараз
Кінець війни чи заморожений конфлікт? Що Трамп насправді запропонував Зеленському замість членства в НАТО Нові правила вручення повістки: присутність чоловіка не обов’язкова ПриватБанк встановлює обмеження: що загрожує пенсіонерам Заблокують картку і оштрафують: скільки разів на місяць можна переказувати кошти
Показати ще

Наприклад, кілограмовий шматок яловичини доведеться готувати близько 2 годин. Натомість невеликі шматочки яловичини будуть готові вже за годину.

Якщо ви хочете, щоб ваше м'ясо вийшло більш м'яким, перед приготуванням замаринуйте його. Зробити це можна, як один з варіантів, наступним способом: збризніть лимонним соком, а при варінні додайте 2 ст. л. оцту. При цьому в каструлю в киплячу воду також додають 1 ст. л. соняшникової олії та солять м'ясо в кінці варіння.

Тушкована яловичина, скріншот: YouTube
Тушкована яловичина, скріншот: YouTube

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами