Багато хто з нас робить заготовлі - консервують овочі, варять компоти та варення, але всі вони будуть марні, якщо раптом взимку атакує якийсь вірус і з'являться неприємні симптоми хвороби.

Саме для таких випадків потрібно приготувати вітамінну "бомбу", яка зміцнить імунітет, ослаблений у зимовий період. Навіть у вигляді профілактики це дуже сильний засіб. Готується дуже просто, а яскравий смак забути неможливо. Сподобається навіть діткам.

Інгредієнти для приготування суміші, фото povar
Інгредієнти для приготування суміші, фото povar

Інгредієнти на 0,5 л вітамінної заготівлі:

  • лимон – 1 шт;
  • волоські горіхи – 0,1 кг;
  • несмажений мигдаль – 50 г;
  • кедрові горіхи – 50 г;
  • чорнослив – 50 г;
  • курага - 50 г;
  • родзинки – 50 г;
  • мед - 80 г.

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Лимон ретельно промити та просушити. Потім нарізати, видалити насіння та помістити в чашу блендера. Слідом йдуть волоські горіхи, мигдаль, кедрові горіхи, родзинки, курага та чорнослив. Все це потрібно перебити до того стану, щоб усі продукти ледь відчувалися, але не були кашею.

Після цього додаємо мед, все ретельно перемішуємо і готову суміш викладаємо в банку. Зберігати потрібно в холодильнику, при прохолодній температурі і приймати натщесерце по 1-2 чайні ложки або під час чаювання.

Раніше ми писали про те, як приготувати гарячі бутерброди з картоплею: ​​несподіваний рецепт ситного сніданку

Як повідомляв Знай.ua, оригінальні шоколадні тістечка "Шишки" на Новий рік: гості верещатимуть від захоплення і проситимуть рецепт

Також портал Знай.ua писав, як приготувати незвичайну яєчню за 20 секунд: рецепт, який зробить сніданки яскравішими