Український шеф-кухар та кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився рецептами сирних намазок, для приготування яких не потрібно електрики, газу та додаткового кухонного приладдя.

Ці рецепти зараз актуальні як ніколи, адже в умовах частих відключень електроенергії необхідно заздалегідь подбати про святковий стіл у напередодні Нового року. Відповідні рецепти опубліковано на сайті Євгена Клопотенка.

Сирна намазка №1

Інгредієнти:

  • 1 банан
  • 330 г кисломолочного сиру 5%
  • 150 г сметани 15%
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 10 г ванільного цукру
  • печиво для подачі

Приготування:

Перетріть через дрібне сито 330 г кисломолочного сиру жирністю 5%. Поріжте кружальцями банан і додайте до сиру разом зі 150 г сметани, 2 ст. л. цукрової пудри та 10 г ванільного цукру. Ретельно перемішайте та подавайте з печивом.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Бутербродні намазки, фото: кадр з відео
Бутербродні намазки, фото: кадр з відео

Сирна намазка №2

Інгредієнти:

  • 330 г кисломолочного сиру 5%
  • 4 гілочки кропу
  • 2 гілочки петрушки
  • дрібка коріандру

Приготування:

Перетріть через сито 330 г кисломолочного сиру жирністю 5%. Помийте 4 гілочки кропу та 2 гілочки петрушки. Відділіть листочки від стебел та дрібно посічіть. Додайте зелень до сиру, додайте дрібку коріандру, сіль до смаку та перемішайте.

Новий рік, фото Знай.ua
Новий рік, фото Знай.ua

Сирна намазка №3

Інгредієнти:

  • 330 г кисломолочного сиру 5%
  • сардини в олії

Приготування:

Перетріть кисломолочний сир через дрібне сито. В окрему посудину викладіть з банки сардини та добре розімніть виделкою. Перекладіть до сиру та ретельно перемішайте.

Бутербродні намазки, фото: кадр з відео
Бутербродні намазки, фото: кадр з відео

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами