Якщо ви не бажаєте вживати алкоголь у новорічну ніч, спробуйте приготувати домашнє безалкогольне шампанське. Напій виходить дуже смачним і обов'язково додасть вам святкового настрою.

Такий напій буде не лише смачним, а й корисним. Адже для його приготування вам знадобиться вода, мед та низка приправ.

Рецепт приготування безалкогольного шампанського №1

Складники:

  • Літр води;
  • 150 г меду;
  • 150 г цукру;
  • Два лаврових листки;
  • По 5 г кориці, гвоздики, імбиру, кардамону та мускатного горіха;
  • Жменю родзинок.

Спосіб приготування:

Спершу закип'ятіть воду і додайте в неї цукор, прянощі й мед. Проваріть усе приблизно 15 хвилин на повільному вогні. Коли суміш захолоне, розлийте її у скляні пляшки. Туди ж покладіть по 6-7 родзинок. Далі пляшки потрібно щільно закрити й поставити у холод настоюватися.

Новий рік, скріншот з відео
Новий рік, скріншот з відео

Рецепт приготування безалкогольного шампанського №2

Складники:

  • яблуко;
  • сік з трьох лимонів;
  • 75 г цукру;
  • кілька листків м'яти та содова.

Спосіб приготування:

Засипте цукор у каструлю, влийте зверху лимонний сік та поступово нагрівайте на плиті на маленькому вогні, постійно помішуючи. Коли рідина закипить, зніміть каструлю з плити. далі візьміть яблука, помийте їх та наріжте маленькими скибочками.

Популярні новини зараз
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Далі додайте яблука та м'яту у сироп і поставте на плиту знову і доведіть до кипіння під кришкою. Після того, як рідина охолоне, додайте в неї содову і розлийте у бокали.

Шампанське, скріншот відео
Шампанське, скріншот відео

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами