У світі існує неймовірна кількість варіантів пирогів – і солоних, і солодких. Від різноманітності очі розбігаються в різні боки, але щоб довго не мудрувати, заощадити час і порадувати всю сім'ю, пропонуємо приготувати чайний пиріг.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ основі такого пирога звичайний чорний чай, а начинку зазвичай роблять із варення чи горіхів – тут довіртеся своєму смаку.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне - 300 г.
- Чай чорний міцний – 200 г.
- Варення – 170 р.
- Цукор – 180 р.
- Яйце велике - 1 шт.
- Соняшникова олія - 2 стол.
- Сода або розпушувач – 1 чайн.л.
Приготування:
Заваріть 200 г міцного чорного чаю. У мисці збийте цукор із яйцем до пишної піни. Чим краще збите яйце – тим пишніше буде пиріг. При постійному розмішуванні влийте у збите яйце гарячий чай. Помішувати треба, щоб яйце не згорнулося.
Влийте соняшникову олію та варення, перемішайте до однорідності. Потім всипте борошно і перемішайте тісто до однорідності. В самому кінці всипте в тісто соду, якщо варення з ягодами чи лимоном, або розпушувач.
Форму для випікання змастіть олією і влийте тісто. Випікайте пиріг 40 хвилин при 180°. Перевіряйте готовність зубочисткою. Якщо верх рум'яний, а всередині сирий пиріг - накрийте його фольгою.
Раніше ми писали, лінивий порційний "Наполеон" з мандариновим джемом: кращого рецепту ви не знайдете
Як повідомляв Знай.ua, соковита буженина з курячого філе в ароматному маринаді: ідеальна вечеря на всю родину
Також портал Знай.ua писав, десерт – пальчики оближеш, а калорій не набереш: рецепт для тих, хто хоче схуднути