У світі існує неймовірна кількість варіантів пирогів – і солоних, і солодких. Від різноманітності очі розбігаються в різні боки, але щоб довго не мудрувати, заощадити час і порадувати всю сім'ю, пропонуємо приготувати чайний пиріг.

В основі такого пирога звичайний чорний чай, а начинку зазвичай роблять із варення чи горіхів – тут довіртеся своєму смаку.

Чай, фото marieclaire
Чай, фото marieclaire

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Чай чорний міцний – 200 г.
  • Варення – 170 р.
  • Цукор – 180 р.
  • Яйце велике - 1 шт.
  • Соняшникова олія - ​​2 стол.
  • Сода або розпушувач – 1 чайн.л.

Приготування:

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Заваріть 200 г міцного чорного чаю. У мисці збийте цукор із яйцем до пишної піни. Чим краще збите яйце – тим пишніше буде пиріг. При постійному розмішуванні влийте у збите яйце гарячий чай. Помішувати треба, щоб яйце не згорнулося.

Влийте соняшникову олію та варення, перемішайте до однорідності. Потім всипте борошно і перемішайте тісто до однорідності. В самому кінці всипте в тісто соду, якщо варення з ягодами чи лимоном, або розпушувач.

Форму для випікання змастіть олією і влийте тісто. Випікайте пиріг 40 хвилин при 180°. Перевіряйте готовність зубочисткою. Якщо верх рум'яний, а всередині сирий пиріг - накрийте його фольгою.

Раніше ми писали, лінивий порційний "Наполеон" з мандариновим джемом: кращого рецепту ви не знайдете

Як повідомляв Знай.ua, соковита буженина з курячого філе в ароматному маринаді: ідеальна вечеря на всю родину

Також портал Знай.ua писав, десерт – пальчики оближеш, а калорій не набереш: рецепт для тих, хто хоче схуднути