Із соснових шишок можна приготувати смачне варення. Рецепт був опублікований телеграм-порталом "Домашня консервація".

Це вкрай бюджетний спосіб приготування варення, оскільки самі шишки нічого не варті. Більше того, таке варення має лікарські властивості.

Однак слід їх збирати молодим наприкінці травня далеко від доріг. Потім їх слід перебрати, викинути сміття, комах і сполоснути водою.

Шишки. Фото: Вікісловник

Потім радимо їх залити профільтрованою водою, щоб вона покривала їх на три сантиметри і залишити на ніч.

Популярні новини зараз
Ухилянтів за кордоном попередили про наслідки: чи "наздожене" ТЦК тих, хто не повернувся Пенсія на картку більше не прийде: кого терміново чекають в ПФУ Підвищення соціальних виплат: хто отримає більше грошей В Україні оновили важливий перелік для ВПО: від цього залежать виплати
Показати ще

Після цих попередніх заходів вони готові до приготування.

  • На 1 літр настою візьміть кілограм цукру і варіть як звичайну "п'ятихвилинку", тобто 5 хвилин кип'ятять, знімаємо і ставимо остигати, наступного дня повторюємо варіння, і так три рази (піну, що утворилася, знімати).
  • Коли доварите, нехай охолоне, потім розливайте по банках. Ось смачне лікарське варення і готове.

Нагадаємо про сирні булочки до чаю – простий та швидкий рецепт: 5 кроків на шляху до ідеального сніданку. З таким рецептом булочок приготування вранці буде тільки на радість, тому що часу він забере мінімум, а вся родина залишиться задоволеною.

Раніше ми повідомляли, що ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти.

Також стало відомо про соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів.