Багато дієтологів стверджують, що картопля не несе багато користі організму, але насправді все залежить від того, як її приготувати. Суп-пюре з цього коренеплоду легко засвоюється і є досить ситною першою стравою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБудь-яка, навіть недосвідчена господиня впорається з цим рецептом. Буде краще, якщо на кухні є блендер, щоб перетерти всю масу, але якщо його немає – сито теж чудово впорається.
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- молоко – 1 ст. молока;
- яйця – 2 шт;
- цибуля - 1 стебло;
- вершкове масло – 50-70 г;
- рослинна олія – 1-2 ст.л.;
- вода – 5 ст.л.;
- свіжа зелень на вибір;
- сухарики.
Приготування:
- Дрібно поріжте і підсмажте на олії цибулю до золотистого кольору. Картоплю очистіть від шкірки і наріжте кубиком.
- У каструлю влийте 5 склянок води. Додайте обсмажену цибулю та картоплю. Після закипання додайте сіль до смаку і продовжуйте варити протягом 25-30 хвилин. За цей час в іншій ємності розігрійте молоко.
- Зварений суп подрібніть блендером або перетріть через сито. У картопляну масу додайте 1/2 частину підігрітого молока.
- Другу частину молока потрібно збити із двома жовтками. Яєчно-молочну суміш додайте до супу, ретельно перемішайте. Сюди ж додайте розтоплене вершкове масло. Наприкінці прикрасьте сухариками.
Раніше ми писали рецепт чайного пирога з варенням: нагодуйте близьких смачно і ситно, не витрачаючи багато зусиль на готування
Як повідомляв Знай.ua, рецепт пісного та бюджетного печива на огірковому розсолі: 20 хвилин і ласощі для всієї родини готові