Якщо приготувати класичний торт Наполеон не виходить, але дуже хочеться здивувати родину смачненьким, можна скористатися більш простим рецептом.

Попри те, що "Наполеон" тепер можна купити, той, що приготовлений вдома та своїми руками, завжди залишається найкращим. Рецепт простий, а результат вас обов'язково потішить.

Торт Наполеон. Фото: Youtube
Торт Наполеон. Фото: Youtube

Для торта вам знадобляться такі інгредієнти:

600-750 г листкового печива - вушка; 900 мл молока; 4 яйця; 100-150 г цукру; 70 г крохмалю; 200 г вершкового масла від 72% кімнатної температури.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Заварюємо крем: половину молока вилити в каструльку, антипригарну бажано, і включити плиту, щоб молоко грілося поки готуємо решту. Змішуємо яйця з цукром, ванільним цукром, крохмалем і іншою половиною молока. В гаряче підігріте молоко вливаємо тоненькою цівкою яєчно-молочну суміш і постійно помішуючи доводимо до загустіння.

Коли крем стане густим — залишаємо вистигнути до теплої температури, додаємо масло (кімнатної температури) і розмішуємо.

Торт Наполеон. Фото: Youtube
Торт Наполеон. Фото: Youtube

У форму викладаємо печиво і перемазуємо кремом. Залишаємо трохи печива і крему для декору. Накриваємо плівкою і кладемо в холодильник на ніч чи пару годин. Знімаємо плівку і форму, декоруємо залишками крему і присипаємо подрібненим печивом.

Нагадаємо, ми писали, чи варто заморожувати залишки їжі після святкувань: що слід викинути, а що можна зберегти.

Як повідомляв "Знай.ua" як правильно варити пшеницю на кутю: три способи зробити страву на Святвечір набагато смачнішою.

Також "Знай.ua" інформував, простий рецепт картопляного супу-пюре: ситна перша страва, яка сподобається навіть діткам.