Хоча часто до куті додають рис чи перловку, традиційний рецепт куті все ж містить пшеницю. Щобільше, з нею ця обов'язкова страва на Святвечір виходить набагато смачнішою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРаніше перш ніж готувати, пшеницю замочували на 10-12 годин (на ніч), після чого ставили в горщики й варили в печі. Проте зараз існує дуже багато сортів пшениці. Наприклад, м'які сорти не замочують і варять до 1 години.
Можна також використати відразу шліфований продукт або пропарений, який готується ще швидше. Також можна знайти у супермаркетах пшеницю у пакетиках, яка готується за 10-20 хв.
Перший спосіб приготування куті
Інгредієнти:
- 1 склянка пшениці
- 8 склянок води
Спосіб приготування:
Залийте пшеницю у каструлі 4 склянками води. Залиште її на ніч для того, щоб зерно набухло, за кімнатної температури. злийте воду і залийте новою. Варіть на середньому вогні до години часу. Злийте воду та остудіть.
Другий спосіб приготування куті - швидкий
Інгредієнти:
- 1,5 склянки пшениці
- 10 склянок води
Спосіб приготування:
Промийте крупу та замочіть її у воді на 1,5-2 години. Після цього на невеликому вогні варіть до 2 годин. Промийте кип'яченою холодною водою та з'єднайте з іншими інгредієнтами.
Третій спосіб приготування пшениці на кутю - з олією
Інгредієнти:
- 1 склянка пшениці
- дрібка солі
- 1 склянка олії
Спосіб приготування:
Переберіть й промийте пшеницю. Якщо є час, то замочіть на 2-3 години або на ніч. Залийте водою, додайте сіль та олію. Варіть до м'якості, остудіть та перемішайте з іншими інгредієнтами.
Пам'ятайте, що звичайна пшениця для пророщування вариться до 2 годин (3 склянки води). Водночас шліфована вариться до 30 хвилин (2 склянки води). Замочувати таку пшеницю не потрібно.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль