Пироги готують все по-своєму і з різними начинками, але лише одиниці знають, якою повітряною та ніжною виходить випічка на кислому молоці. Користь такого досить специфічного продукту безаперечна, але далеко не всім він смакує.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНе варто переживати, що кисле молоко в пирозі сильно відчуватиметься. Дехто навіть не зрозуміє, що ви готували його на основі цього продукту. Прикрасити пиріг можна цукровою пудрою, полити глазур'ю, згущеним молоком або варенням.
Інгредієнти:
- Борошно - 2-3 ст.
- Кисле молоко – 1 ст.
- Яйця – 2-3 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Сода – 1 ч. л.
- Фрукти, ягоди (будь-які за бажанням) - 1 ст.
Приготування:
- Насамперед потрібно розігріти духовку до 180 ° С, адже тісто готується дуже швидко.
- Змішати в мисці яйця та цукор, збити їх. Влити кисле молоко, перемішати, після чого всипати борошно із содою. Отримане тісто має бути по консистенції як густа сметана.
- За бажанням можна додати будь-які ягоди, нарізані фрукти. Щоб пиріг був нарядніший на вигляд, можна викласти їх фігурно по дну форми.
- Вилити тісто у попередньо змащену олією форму. Відправити його в духовку і випікати до готовності близько 30 хвилин.
Раніше ми писали про те, як приготувати дієтичні голубці, щоб прийти у форму після свят: 2 оригінальні рецепти улюбленої страви
Як повідомляв Знай.ua, маленький секрет, який розкриє смак: навіщо господині додають каву під час приготування макаронів
Також портал Знай.ua писав, що зимовий суп з холодця та буряку: невигадливий рецепт з того, що залишилося після свят