Десерт "Чак-чак" це популярна східна страва, яка готується дуже просто з обсмажених у фритюрі шматочків прісного тіста, залитих медовим сиропом.

Десерт готується досить легко, продуктів вимагає не багато, а на смак — за вуха не відірвеш. В кулінарному каналі "Смачно та й годі" пропонують такий рецепт солодощів.

Солодощі. Фото: Youtube
Солодощі. Фото: Youtube

Інгредієнти для тіста:

  • Яйця-5 шт
  • Борошно-500 гр
  • Сіль-0,5 ч.л
  • Сода-0,5 ч.л

Солодощі. Фото: Youtube
Солодощі. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій
Показати ще

Для сиропу потрібно у рівних пропорціях 200 гр меду та 200 гр цукру.

Солодощі. Фото: Youtube
Солодощі. Фото: Youtube

Як готувати тісто

Всі складові змішати та замісити середньої консистенції тісто. Накрити серветкою та дати тісту відпочити 20 хвилин. Розкачати в тонкий шар і нарізати тонкими смужками

Обсмажити соломку у великій кількості олії потроху (оскільки вони збільшуються в розмірі). Соломка збільшитися і швидко просмажиться.

Сироп

У ковшику з'єднуємо мед та цукор. Уварювати до стану, коли капнувши сироп у холодну воду, зможете дістати краплю і скатати в кулю. Головне не переварити сироп, інакше буде липнути до зубів.

Відразу як у воді почне застигати сироп, знімайте з плити.

Сироп та соломку готову потрібно швидко з'єднати та швидко перемішати. За бажанням можна додати горіхи.

Після того, як сироп і соломку добре перемішали, швидко викладаємо на тарілку і формуємо потрібну нам форму для чак-чака мокрими руками.

Нагадаємо, ми писали, що кілька правил, які допоможуть зменшити тривожність: фіксуйте увагу та не нав'язуйтеся.

Як повідомляв "Знай.ua" швидко та незрівнянно смачно: фрикадельки під сиром.

Також "Знай.ua" інформував, як приготувати незвичайне яйце за хвилину в мікрохвильовій печі: унікальний лайфхак, про який знають одиниці