Десерт "Чак-чак" це популярна східна страва, яка готується дуже просто з обсмажених у фритюрі шматочків прісного тіста, залитих медовим сиропом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДесерт готується досить легко, продуктів вимагає не багато, а на смак — за вуха не відірвеш. В кулінарному каналі "Смачно та й годі" пропонують такий рецепт солодощів.
Інгредієнти для тіста:
- Яйця-5 шт
- Борошно-500 гр
- Сіль-0,5 ч.л
- Сода-0,5 ч.л
Для сиропу потрібно у рівних пропорціях 200 гр меду та 200 гр цукру.
Як готувати тісто
Всі складові змішати та замісити середньої консистенції тісто. Накрити серветкою та дати тісту відпочити 20 хвилин. Розкачати в тонкий шар і нарізати тонкими смужками
Обсмажити соломку у великій кількості олії потроху (оскільки вони збільшуються в розмірі). Соломка збільшитися і швидко просмажиться.
Сироп
У ковшику з'єднуємо мед та цукор. Уварювати до стану, коли капнувши сироп у холодну воду, зможете дістати краплю і скатати в кулю. Головне не переварити сироп, інакше буде липнути до зубів.
Відразу як у воді почне застигати сироп, знімайте з плити.
Сироп та соломку готову потрібно швидко з'єднати та швидко перемішати. За бажанням можна додати горіхи.
Після того, як сироп і соломку добре перемішали, швидко викладаємо на тарілку і формуємо потрібну нам форму для чак-чака мокрими руками.
Нагадаємо, ми писали, що кілька правил, які допоможуть зменшити тривожність: фіксуйте увагу та не нав'язуйтеся.
Як повідомляв "Знай.ua" швидко та незрівнянно смачно: фрикадельки під сиром.
Також "Знай.ua" інформував, як приготувати незвичайне яйце за хвилину в мікрохвильовій печі: унікальний лайфхак, про який знають одиниці