Хоча бісквітне тісто, яке є основою смачних тортів і неймовірних простих десертів, приготувати нескладно, є безліч нюансів, без знання яких спекти пухкий та ароматний бісквіт просто неможливо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКулінари розповіли, яких правил варто дотримуватися, щоб у вас вийшов ніжний, повітряний та смачний бісквіт. Спробуйте найпростіший рецепт приготування такої випічки. Таке тісто надзвичайно популярне, завдяки своїй простоті.
Інгредієнти:
- яйця — 4 шт.;
- сіль — дрібка;
- цукор — 150 г;
- борошно — 115 г;
- вершкове масло — 30 г.
Спосіб приготування:
Розділіть яйця, після чого збийте білки з половиною цукру та дрібкою солі. Розтопіть масло та дайте йому охолонути. Жовтки збийте окремо з іншою половиною цукру. До жовтків введіть 1/3 білків, перемішайте, додайте просіяну муку.
З отриманої маси 2 ст. л. додайте до масла і ретельно перемішайте. Далі потрібно ввести це масло у загальну миску і ще раз добре вимішати масу. Тепер ведіть решту білків, перемішуючи знизу вверх. Тісто викладіть у кільце чи форму та одразу відправте у розігріту до 180 градусів духовку, випікайте орієнтовно 35-40 хв.
Не менш важливо правильно остудити бісквіт. Переверніть готовий корж догори низом на решітку. У жодному разі не виймайте з форми гарячий бісквіт. Випічка повинна вистигнути на решітці саме в такому положенні й лише після цього її можна буде акуратно дістати з форми.
Після цього ще теплий бісквіт загорніть у харчову плівку та покладіть на кілька годин у холодильник. Також дуже важливо не відкривайте дверцята у перші пів години випікання бісквіта, бо тісто опаде.
Крім того, пам'ятайте, що усі інгредієнти треба заздалегідь вийняти з холодильника — задовго до початку приготування бісквіта. Дотримуйтеся цих простих правил - і у вас вийде ідеальний бісквіт.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль