Існує багато кулінарних хитрощів, які полегшують приготування страв або відкривають нові можливості у куховарінні. Один з таких лайфхаків стосується води, у якій варилися макарони.

Як виявилося, вода, в якій варилися макарони є цінною рідиною, для якої можна знайти одразу кілька гідних застосувань. Тому зовсім не обов'язково зливати відвар у раковину. Краще прислухайтеся до наступних порад.

Як можна використати воду, у якій варилися макарони:

Спосіб №1

Використайте воду, в якій варилися макарони, як основу для приготування інших страв. Наприклад, ви можете додати трохи макаронного відвару в сковорідку, в якій тушкується м'ясо до тих же макаронів, або влити його в соус чи підливу.

Макарони, скріншот з відео
Макарони, скріншот з відео

Така вода підійде для приготування й інших страв. Наприклад, вона згодиться для того, щоб приготувати млинці, хліб та коржики.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Спосіб №2

Що цікаво, такий макаронний відвар може використовуватися не лише на кухні, а й у садівництві, зокрема, квітникарстві. Наприклад, ним можна поливати кімнатні рослини. Проте дуже важливо перед його застосуванням розбавитиводою, щоб знизити концентрацію солі.

Макарони з томатним соусом, фото cookpad
Макарони з томатним соусом, фото cookpad

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль