Рибні котлети готують зазвичай набагато рідше, ніж м'ясні. Хоча вони й практично ні у чому не поступаються їм. Причиною може бути те, що все таки рибні котлети приготувати складніше.

Щобільше, для того, щоб страва вийшла ідеальною, треба застосовувати деякі хитрощі. Найчастіше цю страву готують з щуки чи минтаю, хоча такі котлетки можна практично з будь-якої риби.

То ж для фаршу підійде будь-яка червона риба, судак, палтус, хек і навіть скумбрія. Водночас найсмачнішими котлети вийдуть із свіжої незамороженої риби. Коли ви збираєтеся готувати котлети із замороженої, зверніть увагу на те, щоб вона була хорошої якості.

Ціни на морожену рибу, скріншот з відео
Ціни на морожену рибу, скріншот з відео

Важливу роль відіграють й додаткові інгредієнти, які надати рибним котлетам смаку та соковитості. Наприклад, у суху щуку часто додають фарш із жирної свинини або терту картоплю. Також разом з рибою перекручують половинку цибулини.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

А іншу половину нарізають дрібно, обсмажують на олії й після цього теж вводять у фарш. Такий складник надасть котлетам солодкуватого смаку та пікантного аромату. Стосовно спецій, то рибний фарш додають білий чи чорний мелений перець, лимонний сік, сушений часник чи мелений коріандр.

Перед обсмажуванням паніруйте рибні котлети у борошні або сухарях. Це обов'язковий пункт, адже в іншому випадку вони просто розваляться. Спершу швидко обсмажте їх на сильному вогні, щоб фарш схопився. Після цього доведіть до готовності на маленькому вогні під кришкою.

Рибні котлети, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Рибні котлети, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль