Рибні котлети готують зазвичай набагато рідше, ніж м'ясні. Хоча вони й практично ні у чому не поступаються їм. Причиною може бути те, що все таки рибні котлети приготувати складніше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩобільше, для того, щоб страва вийшла ідеальною, треба застосовувати деякі хитрощі. Найчастіше цю страву готують з щуки чи минтаю, хоча такі котлетки можна практично з будь-якої риби.
То ж для фаршу підійде будь-яка червона риба, судак, палтус, хек і навіть скумбрія. Водночас найсмачнішими котлети вийдуть із свіжої незамороженої риби. Коли ви збираєтеся готувати котлети із замороженої, зверніть увагу на те, щоб вона була хорошої якості.
Важливу роль відіграють й додаткові інгредієнти, які надати рибним котлетам смаку та соковитості. Наприклад, у суху щуку часто додають фарш із жирної свинини або терту картоплю. Також разом з рибою перекручують половинку цибулини.
А іншу половину нарізають дрібно, обсмажують на олії й після цього теж вводять у фарш. Такий складник надасть котлетам солодкуватого смаку та пікантного аромату. Стосовно спецій, то рибний фарш додають білий чи чорний мелений перець, лимонний сік, сушений часник чи мелений коріандр.
Перед обсмажуванням паніруйте рибні котлети у борошні або сухарях. Це обов'язковий пункт, адже в іншому випадку вони просто розваляться. Спершу швидко обсмажте їх на сильному вогні, щоб фарш схопився. Після цього доведіть до готовності на маленькому вогні під кришкою.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль