Вишневий пиріг можна готувати з варення або свіжоморожених вишень, або скоро можна буде приготувати його і з свіжих ягід, попередньо відділивши кісточки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом смакоти
Для тіста
- Борошно - 320 г + для роботи з тістом
- Вершкове масло - 200 г
- Цукор - 30 г
- Дрібка солі
- Яйце - 1 шт
- Вода крижана - 4 ст.л
Для начинки:
- Вишня без кісточок - 1 кг
- Цукор - 200 г
- Сік лимона - 2 ст.л
- Цедра лимона - 1 ст.л
- Крохмаль - 50 г
Як приготувати
На пергамент висипаємо борошно та холодне вершкове масло. Перетираємо лопаткою. До борошна добавляємо цукор, яйце, крижану воду, сіль та перемішуємо.
Розділяємо тісто на 2 частини, одна має бути трохи більша. Відправляємо у холодильник на 1 годину.
Готуємо начинку:
Чистимо вишні від кісточок. Вишні відтискаємо та додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль, цедру лимона, сік лимона та перемішуємо.
Форму змащуємо вершковим маслом. Розкатуємо тісто та викладаємо його у форму. Вирізаємо полоски з тіста, для прикрашання пирога. Наповнюємо форму начинкою та викладаємо на начинку полоски. Випікаємо пиріг 20 хвилин при 200 градусах, та ще 30 при 180 градусах.
Нагадаємо, ми писали, що бюджетне печиво за 15 хвилин: не потрібно ні сметани, ні вершкового масла.
Як повідомляв "Знай.ua" рецепт цих сирників хоче дізнатися кожен кулінар: хрумка скоринка ідеально впишеться у сніданок.
Також "Знай.ua" інформував, як приготувати мандариновий настій для зміцнення нігтів: рецепт та поради щодо застосування.