Вишневий пиріг можна готувати з варення або свіжоморожених вишень, або скоро можна буде приготувати його і з свіжих ягід, попередньо відділивши кісточки.

Рецептом смакоти поділилася cooking by elena. Ось що потрібно, аби приготувати цей найсмачніший пиріг.

Вишневий пиріг. Фото:Youtube
Вишневий пиріг. Фото:Youtube

Для тіста

  • Борошно - 320 г + для роботи з тістом
  • Вершкове масло - 200 г
  • Цукор - 30 г
  • Дрібка солі
  • Яйце - 1 шт
  • Вода крижана - 4 ст.л

Для начинки:

Популярні новини зараз
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Показати ще
  • Вишня без кісточок - 1 кг
  • Цукор - 200 г
  • Сік лимона - 2 ст.л
  • Цедра лимона - 1 ст.л
  • Крохмаль - 50 г

Як приготувати

На пергамент висипаємо борошно та холодне вершкове масло. Перетираємо лопаткою. До борошна добавляємо цукор, яйце, крижану воду, сіль та перемішуємо.

Вишневий пиріг. Фото:Youtube
Вишневий пиріг. Фото:Youtube

Розділяємо тісто на 2 частини, одна має бути трохи більша. Відправляємо у холодильник на 1 годину.

Готуємо начинку:

Чистимо вишні від кісточок. Вишні відтискаємо та додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль, цедру лимона, сік лимона та перемішуємо.

Вишневий пиріг. Фото:Youtube
Вишневий пиріг. Фото:Youtube

Форму змащуємо вершковим маслом. Розкатуємо тісто та викладаємо його у форму. Вирізаємо полоски з тіста, для прикрашання пирога. Наповнюємо форму начинкою та викладаємо на начинку полоски. Випікаємо пиріг 20 хвилин при 200 градусах, та ще 30 при 180 градусах.

Нагадаємо, ми писали, що бюджетне печиво за 15 хвилин: не потрібно ні сметани, ні вершкового масла.

Як повідомляв "Знай.ua" рецепт цих сирників хоче дізнатися кожен кулінар: хрумка скоринка ідеально впишеться у сніданок.

Також "Знай.ua" інформував, як приготувати мандариновий настій для зміцнення нігтів: рецепт та поради щодо застосування.