Одним з найшвидших і універсальних сніданків є омлет, тим більше, що рецепт можна міняти в залежності від уподобань. Це ідеальний варіант для тих, хто має мало часу вранці, а сподобається він навіть дітям. Багато хто звик готувати омлет на борошні та олії, але через ці інгредієнти втрачається ніжність страви.

Завдяки використанню молока та вершкового масла в рецепті, готовий омлет вийде ніжним, як суфле. А на приготування піде всього п'ять хвилин, при цьому процеси дуже прості, і впораються з ними навіть недосвідчені кулінари.

Сніданок, фото depositphotos
Сніданок, фото depositphotos

Ось що вам знадобиться:

  • 2 яйця
  • 1/4 склянки молока
  • сіль та перець за смаком
  • 1 чайна ложка вершкового масла

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Показати ще
  1. Збийте яйця з молоком, сіллю та перцем у невеликій мисці, поки суміш не стане однорідною.
  2. Розтопіть вершкове масло на сковороді на середньому вогні. Як тільки воно почне плавитися, розподіліть його по всій поверхні сковороди.
  3. Полийте яєчну суміш на сковороду, прикрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 2-3 хвилин або доти, доки омлет не почне підніматися і стане золотистого кольору знизу.
  4. За допомогою лопатки переверніть омлет і готуйте ще 1-2 хвилини, доки він не буде готовий на обох сторонах.
  5. Подайте гарячий омлет, можна прикрасити свіжими травами або скибочками помідорів.

Нагадаємо, зовсім не хліб і не м'ясо: що додати у фарш, щоб збільшити кількість котлет

Раніше ми писали про те, що без варіння і смаження: як приготувати яйця в мікрохвильовій печі

Як повідомляв Знай.ua, якщо втомилися ламати голову над ідеєю для сніданку: швидкий рецепт запеченої манної каші з горіхами