У господинь часто не вистачає часу чи сил на приготування складних страв, але годувати сім'ю чи гостей у будь-якому разі потрібно. Для таких ситуацій є чудовий пиріг із зеленню, який заощадить цінні ресурси, але допоможе вгамувати голод.

Велика перевага цього рецепту в тому, що для пирога не доведеться замішувати тісто, адже головна його основа - це лаваш, і часу на приготування піде набагато менше. Такий смаколик можна подавати у будь-який час дня - на сніданок, обід чи вечерю.

Пиріг із зеленню, кадр з відео
Пиріг із зеленню, кадр з відео

Інгредієнти:
  • Тонкий вірменський лаваш – 3 аркуші
  • Адигейський сир – 300-400 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Кефір - 0,5 л
  • Яйця – 3 шт.
  • Зелень (кріп, кінза або інша до смаку) – 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія для змащення

Як приготувати:

  1. Збиваємо вінчиком яйця із сіллю, додаємо кефір та збиваємо ще раз. Далі обидва види сиру натираємо на середній тертці, дрібно рубаємо зелень і все перемішуємо ложкою.
  2. Форму для запікання застеляємо одним листом лаваша так, щоб краї звисали зовні. Два листи лаваша, що залишилися, рвемо руками на шматочки, обмочуємо їх в кефірно-яєчну суміш і викладаємо всередину лаваша у формі.
  3. Далі викладаємо тонким шаром тертий сир із зеленню, після знову шар шматків лаваша в кефірно-яєчній суміші. Так чергуємо шари, поки у нас не закінчаться інгредієнти. Закриваємо пиріг зверху звисаючими краями лаваша і зверху змащуємо залишками кефірно-яєчної суміші. Пиріг повинен випікатися у духовці при 180-200 градусах близько 20-25 хвилин.

Нагадаємо, смачний і простий салат, який можна їсти в піст: як приготувати за 15 хвилин

Раніше ми писали про те, як без особливих зусиль приготувати бендерики з м'ясом

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще