Відомий український кулінар Євгеній Клопотенко поділився ще одним рецептом для громадян. При цьому він враховував те, за яких умов та обставин вони зараз перебувають.

Пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Зараз на його обліковому записі не зустрінеш рецепти вишуканих страв. Все досить скромно, адже він ґрунтується на продуктах, які є у більшості населення – базові.

Якщо у вас є рис та мультиварка, можна приготувати дещо незвичайне, солодке.

Євген Клопотенко, скріншот: Youtube
Євген Клопотенко, скріншот: Youtube

"Рішення: якщо у вас є яйця (і це я не про залізні, які тепер у кожного українця), то можна зробити солодкий пудинг. Така дуже поживна штука, яка дає сили та емоції радості. Вам це потрібно. Бо хтось захищає країну зараз на інформаційних, бойових, психологічних та медичних фронтах, а хто після перемоги займатиметься її відновленням" - йдеться у повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Євген Клопотенко зазначив, що він протестував цю страву на домашній кухні, і вийшло досить добре.

Спочатку необхідно 700-800 г відвареного рису, а в окремій мисці потрібно збити 4 яйця, 1 літр молока та близько 200 грам цукру. Якщо молока немає, тобто 3 варіанти на заміну: просто вода/вода+вершкове масло/сухе молоко, розбавлене водою. Якщо у вас на кухні кориця або ванільний цукор, можна також додати.

Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Євген Клопотенко. Фото: Instagram

Після цього рис потрібно перекласти у форму для запікання і залити сумішшю з яйця, і відправляємо в духовку на 45-60 хвилин, при 180 градусах. Чекаєте, доки з'явиться золотиста скоринка - і можна приступати до трапези. Можна також готувати і у мультиварці.

Нагадаємо, що тануть у роті: готуємо соковиті курячі стегенця в апельсинах.

Раніше ми повідомляли про найсмачніший соус для картопляного пюре: як зробити страву в рази кращою.