Запечені яблука не тільки дуже смачні, а й корисні. Їх можна їсти і дорослим, і дітям. Ці смаколики часто входять у дієтичне та лікувальне меню, у тому числі при панкреатиті і навіть діабеті. При цьому із фруктом дуже легко працювати, а на готування піде мінімум часу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯблука запікають з різними начинками та спеціями, найпопулярніші - солодкий сир або просто цукор із корицею. Але лише деякі куштували цей десерт із сухофруктами та горіхами, хоча це один із найкращих рецептів. Готування не забере багато часу та сил, а яблуками можна нагодувати всю родину чи гостей.
Інгредієнти:
- Яблука (краще обрати солодкі) – 4 штуки
- Лимонний сік – 1 ч.л.
- Родзинки – 1 жменя
- Горіхи – 1 жменя
- Сухофрукти – 80 г
- Мед – 2 ст.л.
- Палички кориці та бадьян для прикраси
Як приготувати, покроковий рецепт:
Добре помийте яблука, зріжте верхівку і ретельно видаліть середину, щоб не залишилося кісточок. Далі збризкайте всередині лимонним соком.
Змішайте в будь-якій ємності родзинки, сухофрукти, рубані горіхи та мед. Викладіть начинку у яблука, а зверху накрийте верхівками.
Запікайте близько 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах, готовність можна визначити зубочисткою і по рум'яній скоринці. Для прикраси яблук ідеально підходять палички кориці та зірочки бадьяна.
Нагадаємо, як приготувати ніжний пиріг з яблуками без яєць і молока: побалувати себе в піст теж можна
Раніше ми писали про те, що виручить у складні часи: як зробити закваску без дріжджів за рецептом Ярославського, потрібно лише 7 днів.
Як повідомляв Знай.ua, навіть краще, ніж у дитинстві: рецепт найсмачнішого молочного коктейлю з печивом за 10 хвилин