Котлети універсальні тим, що їх може доповнити будь-який гарнір. Господині дедалі більше експериментують та вигадують цікаві альтернативи стравам, зокрема м'ясним. Котлети можна приготувати на основі різних круп, а саме у цьому рецепті - з булгуру.

Котлети із булгуру сподобаються багатьом. Їх дозволено їсти в піст, оскільки вони не містять продуктів тваринного походження. Насправді пісне меню можна легко урізноманітнити, навіть враховуючи всі заборони.

Булгур, фото з відкритих джерел
Булгур, фото з відкритих джерел

До того ж булгур дуже корисний завдяки вмісту різних вітамінів та мінералів, зокрема фолієвої кислоти (вітамін B9). Вона покращує роботу імунної системи. Крім цього, крупа також багата на калій, магній та фосфор.

  • Булгур – 100 г;
  • Картопля – 4 шт;
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л;
  • Соняшникова олія – 2 ст.л;
  • Панірувальні сухарі – 3 ст.л;
  • Зелена цибуля – 50 г;
  • Сіль та спеції за смаком.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Відваріть булгур до готовності і дайте йому охолонути. Картоплю промийте, почистіть, відваріть і зробіть з неї пюре, яке потрібно змішати з булгуром. Дрібно наріжте зелену цибулю і додайте до булгуру з картоплею. Потім закиньте борошно, посоліть і перемішайте.

Сформуйте котлети мокрими руками і обваляйте в панірувальних сухарях. Відправте на сковороду та смажте до золотистого кольору. До повної готовності страву можна довести до духовки при температурі 160-180 градусів.

Нагадаємо, гамбурзькі пончики з книги рецептів Ольги Франка: десерт готували для карнавалу

Як повідомляв Знай.ua, смачний і простий салат, який можна їсти в піст: як приготувати за 15 хвилин