Буває таке, що перемагає дике бажання з'їсти щось солоденьке або порадувати близьких людей. Але на готування найчастіше немає сил і часу, а десерти з магазину не викликають довіри і готовності витрачати зайві гроші.

На щастя, господині можуть дозволити собі не морочитися, адже у вільному доступі є стільки простих та водночас цікавих рецептів. Саме цей десерт готується на основі манки та цитрусових, а виходить дуже смачним.

Цитрусові. Фото: скрін youtube
Цитрусові. Фото: скрін youtube

Які інгредієнти знадобляться:

  • лимон – 2 шт.;
  • апельсин – 1 шт.;
  • манна крупа – 5 ст.
  • цукор – 5 ст.л.
  • вода – 0,5 л.

Як приготувати десерт, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

З лимонів та апельсина необхідно вичавити максимум соку в окремі ємності. Це можна зробити під пресом або скористатися соковижималкою.

Далі слід зварити манну крупу, додати до неї лимонний сік та цукор. Готову кашу залишити осторонь і дати охолонути, вона повинна бути теплою. Далі все збити міксером і додати апельсиновий сік. Маса має збільшитися вдвічі та стати пишною.

Потім розкладаємо десерт у креманки чи гарні склянки. Залишаємо в холодильнику на годину, а прикрашаємо цедрою або тертим шоколадом.

Нагадаємо, як приготувати ситний пиріг з лавашу, сиру та зелені за 20 хвилин: якщо часу мало, а нагодувати гостей потрібно терміново

Раніше ми писали про те, як приготувати ніжний пиріг з яблуками без яєць і молока: побалувати себе в піст теж можна

Як повідомляв Знай.ua, навіть краще, ніж у дитинстві: рецепт найсмачнішого молочного коктейлю з печивом за 10 хвилин