Іноді, будучи на кухні і думаючи, що ж можна приготувати - нічого не лізе в голову... хоча дуже хочеться здивувати рідних і навіть друзів на обід чи вечерю.

Ті самі "фірмові" рецепти вже могли набриднути, тому, якщо в холодильнику раптом затесався фарш, ми розберемо кілька рецептів, в яких він використовується як основний інгредієнт.

Фарш, фото notagram
Фарш, фото notagram

Наприклад, можна приготувати всіма улюблену запіканку, для якої з інгредієнтів знадобляться 300 грам свинячо-яловичого фаршу, три картоплі, один помідорчик і один цибулька. Також 150 грам твердого сиру, 1 яйце, 100 грам сметани або майонезу, олія і, звичайно ж, сіль, перець та спеції - за смаком.

Додайте яйце, сіль та спеції у фарш і добре перемішайте. Змастіть форму олією і викладіть нарізану (кружечками) картоплю. Змішайте 4 столові ложки сметани чи майонезу із 3 ст. л окропу, посоліть, поперчіть і полийте картоплю соусом.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Наріжте півкільцями цибулю і викладіть зверху. Наступним шаром – сирий фарш та кружечки помідора. Нарешті, зробіть сіточку майонезу і посипте сиром. Запікайте в духовці 35 хвилин|мінути| при 200 градусах.

Духовка. Фото: скрін youtube
Духовка. Фото: скрін youtube

Також можна порадувати котлетками з часником та томатами. Візьміть для цього 500 г м'ясного фаршу, 100 г твердого сиру, 2-3 яйця, 100 г білого хліба, 100 г молока, зелень і сіль з перцем. Крім цього не забудьте про 150 г томатної пасти, 2 цибулі, 800 мл гарячої води, рослинне масло і 2-3 зубчики часнику.

Натріть сир на тертці, дрібно наріжте зелень і змішайте з фаршем. Туди ж додайте хліб, замочений у молоці, сіль та перець. Перемішайте, сформуйте котлети. Цибулю та часник наріжте дрібно і обсмажте 2-3 хвилини на сковороді змащеною олією.

У каструлі потрібно закип'ятити воду, а потім додати туди томатну пасту та посолити. Влити цей соус у сковороду з цибулею та часником, туди ж відправити котлетки, коли соус закипить. Накрийте кришкою і гасіть на слабкому вогні 40-45 хвилин.

Нагадаємо, за вуха не відтягнеш: що додати в начинку пельменів, щоб було ще смачніше

Як повідомляв "Знай.uа", яку кулінарну хитрість застосовують господині, щоб печінкові котлети виходили пишними: вистачить 10 хвилин

Знай.ua писав, відбивні в картопляному паніровці: маленький трюк, який зробить страву ще смачнішою